Ο Γ.Στόλτενμπεργκ παρέδωσε στον Ζ.Ζάεφ την πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Ο Γ.Στόλτενμπεργκ παρέδωσε στον Ζ.Ζάεφ την πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Πριν από λίγο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ παρέδωσε στον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ την πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

«Παραδίδω στον Πρωθυπουργό την απόφαση του ΝΑΤΟ να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας του στη Συμμαχία. Η συμφωνία με την Αθήνα απομάκρυνε το τελευταίο εμπόδιο που υπήρχε και ανοίγει το δρόμο για την πλήρη ένταξη», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ. «Ήδη, ο στρατός της ΠΓΔΜ συμμετέχει σε αποστολές για την ειρήνη και την ασφάλεια στο Αφγανιστάν.

Σας συγχαίρω για το πολιτικό θάρρος. Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και τα μέλη το επιβεβαιώσουν, η χώρα σας θα γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας. Θα κάθεστε στο τραπέζι εκφράζοντας την άποψής σας ισότιμα και θα έχετε δικαίωμα ψήφου. Είναι μια σημαντική, υπερήφανη μέρα για τη χώρα σας, την περιοχή και το ΝΑΤΟ», συμπλήρωσε ο γ.γρ. του ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα, ύστερα από δύο δεκαετίες προσπάθειας. Η έναρξη των διαπραγματεύσεων είναι ένα σημαντικό θετικό βήμα για την σταθερότητα στην περιοχή. Η κυβέρνησή μας επέδειξε αποφασιστικότητα για την επίλυση των διαφορών με όλους τους γείτονες και θέλω να ευχαριστήσω τον Αλέξη Τσίπρα και τον Μπόικο Μπορίσοφ, όπως και τον Γενς Στόλτενμπεργκ», είπε ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ. Μέσα σε χειροκροτήματα Σκοπιανών αξιωματούχων, ο Ζάεφ κάλεσε το λαό της χώρας του – την οποία αποκάλεσε Δημοκρατία της Μακεδονίας- να πανηγυρίσει στις 14 Ιουλίου σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.