Η Ινδία μελετά αναβάθμιση των Mirage 2000H της αεροπορίας της

Η Ινδία μελετά  αναβάθμιση των Mirage 2000H της αεροπορίας της

Πρόσφατα δημοσιεύματα του ινδικού Τύπου αναφέρουν ότι το υπουργείο άμυνας της Ινδίας βρίσκεται πολύ κοντά στη λήψη απόφασης για την υλοποίηση εκτεταμένου προγράμματος εκσυγχρονισμού των 52 συνολικά μαχητικών Mirage 2000.

Τα αεροσκάφη αξιοποιεί επιχειρησιακά η πολεμική αεροπορία της χώρας από το δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’80. Το ύψος του προγράμματος έχει εκτιμηθεί ότι θα ανέλθει σε 1,5 δις ευρώ (2 περίπου δις δολάρια), ενώ σημαντική συμμετοχή στην υλοποίησή του θα έχει η κρατική Hindustan Aeronautics. Από την πλευρά της γαλλικής βιομηχανίας θα συμμετάσχουν η κατασκευάστρια του αεροσκάφους Dassault Aviation, η Thales καθώς και η MBDA. H αναβάθμιση των ινδικών Vajra θα παρατείνει την επιχειρησιακή τους ζωής κατά 20 έως 25 χρόνια, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την αγορά πρόσθετου αριθμού αεροσκαφών του τύπου από την Γαλλική Αεροπορία με σκοπό την αναβάθμισή τους. Επίσης, παρά το γεγονός ότι έχει γίνει γνωστό ότι τα αναβαθμισμένα μαχητικά θα διαθέτουν νέο σύστημα ραντάρ, νέες οθόνες απεικόνισης στοιχείων πολλαπλών λειτουργιών, μονάδα HUD και χειριστήρια φιλοσοφίας HOTAS, όπως επίσης και σύστημα ζεύξης δεδομένων (πιθανόν Link 16), μαζί με σύστημα απεικόνισης και στοχοποίησης επί κάσκας, δεν έχει γίνει γνωστό το εάν η αναβάθμιση θα στηρίζεται στη διαμόρφωση και εξοπλισμό των ελληνικών Mirage 2000-5 Mk.2 ή των Mirage 2000-9 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.