Τα πρώτα μαχητικά F/A-18E/F Block 2 εντάσσονται σε υπηρεσία

Τα πρώτα μαχητικά F/A-18E/F Block 2 εντάσσονται σε υπηρεσία

Με ανακοίνωσή της στις 8 Ιανουαρίου 2007 η Boeing γνωστοποίησε ότι παρέδωσε στο Αμερικανικό ναυτικό (USN) το 11ο μαχητικό αεροσκάφος τύπου F/A-18E Super Hornet Block 2 στον Ναυτικό Αεροπορικό Σταθμό (NAS) της Οceana.

H ιδιαιτερότητα των συγκεκριμένων αεροσκαφών (Block 2) έγκειται στο ότι είναι εφοδιασμένα με το ραντάρ ενεργού ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA) τύπου APG-79. Αυτή την περίοδο η Boeing παραδίδει αεροσκάφη Block 2 σε δύο μοίρες του Αμερικανικού Ναυτικού στο NAS Oceana, τη VFA-213 Black Lions και τη VFA-106 Gladiators. H VFA-213 θα είναι η πρώτη μοίρα του Αμερικανικού ναυτικού (USN: United States Navy) η οποία που θα εξοπλιστεί με αεροσκάφη του συγκεκριμένου τύπου και θα κηρυχθεί επιχειρησιακή. Οι δοκιμές του ραντάρ APG-79 AESA ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τον Ιούνιο του 2006 και αμέσως μετά, τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου, ξεκίνησε η διαδικασία επιχειρησιακής αξιολόγησης του συστήματος, η οποία δεν έχει ακόμη τερματιστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.