ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι εξελίξεις του προγράμματος V-22 Osprey

Οι εξελίξεις του προγράμματος V-22 Osprey

Μέχρι το τέλος του 2006, 16 συνολικά αεροσκάφη κλίνοντος στροφείου τύπου MV-22 και CV-22 Osprey, παραδόθηκαν στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ καθώς και τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων της Αμερικανικής αεροπορίας.

Με βάση στοιχεία του γραφείου του προγράμματος, το οποίο έχει συστηθεί από κοινού από τις Bell και Boeing, ο στόλος των αεροσκαφών του τύπου ξεπέρασε τις 23.000 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 16.000 έχουν καταγραφεί στο πλαίσιο των επιχειρησιακών αξιολογήσεων του αεροσκάφους από τις μονάδες του Σώματος των Πεζοναυτών (USMC) και της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της Αμερικανικής αεροπορίας (US Air Force Special Operations Command). Κατά τη διάρκεια δε των επόμενων έξι μηνών αναμένεται να ξεπεραστεί το όριο των 25.000 ωρών πτήσης. Το USMC έχει ήδη συγκροτήσει δύο μοίρες που θα εξοπλιστούν με αεροσκάφη του τύπου, τις VMM-263 και VMM-162, ενώ η Αμερικανική αεροπορία έχει συγκροτήσει την 8η Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων η οποία έχει αναλάβει και την εκπαίδευση των πληρωμάτων στα αεροσκάφη του τύπου. Υπενθυμίζεται ότι το Σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ θα γίνει ο μεγαλύτερος χρήστης αεροσκαφών κλίνοντος στροφείου στον κόσμο από την στιγμή που βάσει του ισχύοντος προγραμματισμού θα παραλάβει 360 αεροσκάφη MV-22. 48 αεροσκάφη ΜV-22 της ίδιας διαμόρφωσης θα παραλάβει το Αμερικανικό ναυτικό, ενώ η Αμερικανική αεροπορία θα αποκτήσει 50 ειδικά εξοπλισμένα για την διεξαγωγή ειδικών επιχειρήσεων CV-22 στα χρόνια που έρχονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.