Συμφωνία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Αυστρία για επαναδιαπραγμάτευση του Eurofighter

Συμφωνία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Αυστρία για επαναδιαπραγμάτευση του Eurofighter

Η νέα αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού που θα συσταθεί από τους Σοσιαλδημοκράτες και το Λαϊκό Κόμμα, προτίθεται να επαναδιαπραγματευτεί τα οικονομικά δεδομένα της προμήθειας του Eurofighter από την αεροπορία της χώρας.

Συγκεκριμένα το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών της Αυστρίας με πρόεδρο τον νέο Αυστριακό καγκελάριο Alfred Gusenbauer και το Αυστριακό Λαϊκό κόμμα με πρόεδρο τον απερχόμενο καγκελάριο της χώρας Wolfgang Schussel, ανακοίνωσαν μέσω κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν στις 8 Ιανουαρίου, ότι θα σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας. Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών θα αναλάβει την καγκελαρία, καθώς και τα υπουργεία Κοινωνικής Ασφάλισης, Υποδομών, Άμυνας, Παιδείας, Γυναικείων Ζητημάτων, Δικαιοσύνης και Τεχνών, ενώ το Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα θα αναλάβει τα υπουργεία εσωτερικών, εξωτερικών, οικονομικών, υγείας, επιστημών και αγροτικής παραγωγής και περιβάλλοντος. Στο πρόγραμμα συνεργασίας των δύο κομμάτων, το οποίο περιγράφεται από ένα κοινά αποδεκτό κείμενο 180 σελίδων, περιλαμβάνεται και η πρόθεση της νέας κυβέρνησης για επαναδιαπραγμάτευση των οικονομικών δεδομένων του προγράμματος Eurofighter, για το οποίο είχε προκληθεί πολύς θόρυβος κατά το περασμένο φθινόπωρο στη χώρα αυτή…  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.