ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Άφιξη των δύο πρώτων Mirage 2000-5 Mk.2 στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα

Άφιξη των δύο πρώτων Mirage 2000-5 Mk.2 στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα

Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2007, τα δύο πρώτα μαχητικά Mirage 2000-5 Mk.2, τα διθέσια «506» και «507», προσγειώθηκαν στην 114 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) στις 14:55 σηματοδοτώντας την έναρξη μίας νέας περιόδου στην 50χρονη ιστορία της μονάδας.

Τα δύο αεροσκάφη έφεραν χειριστές της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault Aviation από το Μπορντό της Γαλλίας στην Ελλάδα. Οι 13 συνολικά Έλληνες χειριστές που είχαν μεταβεί στη Γαλλία για σκοπούς εκπαίδευσης, επέστρεψαν στην Ελλάδα την αμέσως επόμενη ημέρα. Η εκπαίδευση τους ήταν καθαρά θεωρητική. Η πτητική θα γίνει στην 114 Πτέρυγα Μάχης στον προσομοιωτή και στα διθέσια αεροπλάνα. Ο προσομοιωτής που βρίσκεται στην ίδια κτιριακή εγκατάσταση με τον παλιό των Mirage 2000EGM, πρόκειται να παραδοθεί στην Πολεμική Αεροπορία μέσα στο μήνα που διανύουμε. Τα 15 νέας κατασκευής αεροσκάφη, μαζί με τα 10 Mirage 2000EGM που αναβαθμίζονται στην ΕΑΒ, θα ενταχθούν στη δύναμη της 331 Μοίρας η οποία πρόσφατα παρέδωσε όλα τα αεροπλάνα της στην 332 Μοίρα. Στις αρχές του ερχόμενου Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η άφιξη άλλων δύο διθέσιων αεροπλάνων, ενώ από τον Ιούλιο μέχρι και το Νοέμβριο του 2007, θα παραδοθεί και το σύνολο των μονοθέσιων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.