ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πύραυλοι ΑΙΜ-9Χ για την Τουρκία

Πύραυλοι ΑΙΜ-9Χ για την Τουρκία

Η Υπηρεσία Συνεργασίας σε θέματα Άμυνας (DSCA: Defense Security Cooperation Agency) του αμερικανικού υπουργείου άμυνας, ενημέρωσε το αμερικανικό κογκρέσο για την πρόθεση πώλησης στην Τουρκία αριθμού βλημάτων αέρος-αέρος νέας γενιάς ΑΙΜ-9Χ.

Η πώληση θα υλοποιηθεί μέσω προγράμματος FMS (Foreign Military Sales). Συγκεκριμένα η Τουρκία έχει ζητήσει την αγορά 105 πυραύλων ΑΙΜ-9Χ, 78 εκτοξευτών LAU-129, 22 εκπαιδευτικών βλημάτων, ειδικών κανίστρων για την μεταφορά τους, καθώς και συσκευές ελέγχου, εξοπλισμό υποστήριξης και ανταλλακτικά. Το ύψος του συγκεκριμένου προγράμματος έχει υπολογιστεί σε 71 εκατομμύρια δολάρια. Τα βλήματα μπορούν να αξιοποιηθούν σε συνδυασμό με το σύστημα απεικόνισης επί κάσκας JHMCS, επάνω στα μαχητικά F-16C/D Block 50 των τουρκικών αεροπορικών δυνάμεων, μόνο κατόπιν εφαρμογής συγκεκριμένων τροποποιήσεων, ενώ είναι δεδομένη η ικανότητα αξιοποίησης του συνδυασμού στα τουρκικά μαχητικά F-16 παλαιότερων εκδόσεων που θα αναβαθμίσει η ΤΗΚ, αλλά και στα 30 νέα F-16 που σχεδιάζει να προμηθευτεί η Άγκυρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.