Συνεργασία Βραζιλίας και Νοτίου Αφρικής για την ανάπτυξη νέου βλήματος αέρος-αέρος

Συνεργασία Βραζιλίας και Νοτίου Αφρικής για την ανάπτυξη νέου βλήματος αέρος-αέρος

Η νοτιοαφρικανική Denel Dynamics, θυγατρική της γνωστής εταιρίας αεροδιαστημικής και άμυνας Denel Ltd., ξεκίνησε επίσημα το πρόγραμμα ανάπτυξης μίας νέας έκδοσης του κατευθυνόμενου βλήματος αέρος-αέρος μικρής ακτίνας A-Darter.

H ανάπτυξη της νέων εκδόσεων του βλήματος που βρίσκεται σε υπηρεσία στην Αεροπορία της Νοτίου Αφρικής εδώ και πολλά χρόνια θα γίνει αυτή τη φορά σε συνεργασία με βραζιλιάνικες εταιρείες, αλλά και την Αεροπορία της Βραζιλίας, από τη στιγμή που η κυβέρνηση της χώρας της Νοτίου Αμερικής έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η επίσημη έναρξη του προγράμματος ανάπτυξης του νέου Darter, σηματοδοτήθηκε από την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών κατά την διάρκεια της διεθνούς έκθεσης αεροδιαστημικής και αμυντικών συστημάτων της Λατινικής Αμερικής, στις 20 Απριλίου. Ήδη δέκα τεχνικοί της Αεροπορίας της Βραζιλίας βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Denel Dynamics (θυγατρική της Denel η οποία δραστηριοποιείται μόνο σε προγράμματα ανάπτυξης πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών), προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες του προγράμματος. Λίγο αργότερα οι τεχνικοί αυτοί θα πλαισιωθούν και από στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας της Βραζιλίας. Οι νέες εκδόσεις του πυραύλου Α-darter που θα προκύψουν από το πρόγραμμα θα εξοπλίσουν τις αεροπορίες των δύο χωρών και παράλληλα θα προωθηθούν εμπορικά σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.