ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πέταξε το πρώτο ελικόπτερο ΝΗ-90 που προορίζεται για το Ομάν

Πέταξε το πρώτο ελικόπτερο ΝΗ-90 που προορίζεται για το Ομάν

Με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 9 Μαίου 2007 η Eurocopter γνωστοποίησε ότι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρθενική πτήση του πρώτου μέσου τακτικού μεταφορικού ελικοπτέρου ΝΗ-90 που προορίζεται για το Ομάν.

Κατά την πρώτη του πτήση που είχε διάρκεια μίας ώρας και 20 λεπτών, το TOMF001 πέταξε με τη μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει σε ύψος 4.000 ποδών και το πλήρωμά του δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα. Σημειώνεται ότι το συμβόλαιο για την προμήθεια 20 μονάδων της έκδοσης τακτικών μεταφορών, υπογράφηκε μεταξύ του Σουλτανάτου του Ομάν και της ΝΗ Industries τον Ιούλιο του 2004, περιλαμβάνοντας την παροχή ανταλλακτικών και υποστήριξης για χρονικό διάστημα δύο ετών. Τα ΝΗ-90 θα αξιοποιηθούν επιχειρησιακά από την Αεροπορία του Ομάν, για τη διεξαγωγή αποστολών έρευνας και διάσωσης, μεταφοράς φορτίου και προσωπικού και ειδικών επιχειρήσεων, αρχής γενομένης από το 2008. μέχρι σήμερα έχουν παραγγελθεί 453 συνολικά ΝΗ-90 από 14 χώρες.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.