ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αγορά 30 Advanced F-16 Block 50 από την Τουρκία

Αγορά 30 Advanced F-16 Block 50 από την Τουρκία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Lockheed Martin η κυβέρνηση της Τουρκίας υπέγραψε την επιστολή αποδοχής (LOA: Letter for Acceptance) που εξέδωσε η Αμερικανική κυβέρνηση για την πώληση στη γειτονική χώρα 30 μαχητικών αεροσκαφών Advanced F-16 Block 50.

Η συνολική αξία της LOA ανέρχεται σε περίπου 1,8 δις δολάρια ΗΠΑ εκ των οποίων το 1,1 δις δολάρια αντιστοιχεί στο μερίδιο της Lockheed Martin και των υποκατασκευαστών της. Η τελική συναρμολόγηση και η διαδικασία αποδοχής των αεροσκαφών θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της TUSAS Aerospace Industries (TAI) στην Τουρκία, εμβαθύνοντας περισσότερο τη συνεργασία μεταξύ αυτής και της Lockheed Martin. Η συμφωνία προβλέπει επίσης και την παραγωγή τμημάτων των αεροσκαφών.  Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία διαθέτει 216 μαχητικά F-16 διαφόρων εκδόσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων συναρμολογήθηκαν στην Τουρκία. Μάλιστα στις 22 Δεκεμβρίου 2006 είχε υπογραφεί με τη Lockheed Martin συμφωνία ύψους 635 εκατ. δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό 218 μαχητικών F-16 τα οποία πλέον θα αποκτήσουν σχεδόν παρόμοια διαμόρφωση με τα υπό παραγγελία Advanced F-16 Block 50. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων των νέων μαχητικών (ζήτημα το οποίο είχε αποτελέσει σημείο τριβής για τη συμφωνία αγοράς), ενώ δεν είχε εκδοθεί η επίσημη ανακοίνωση περί ειδοποίησης του Αμερικανικού Κογκρέσου από την Υπηρεσία Αμυντικής Ασφάλειας και Συνεργασίας (DSCA: Defense Security Cooperation Agency) του Πενταγώνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.