ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Su-34: Το μαχητικό αεροσκάφος υποστρατηγικής κρούσης που τρομάζει τους δυτικούς στην Συρία [γράφημα-βίντεο]

Su-34: Το μαχητικό αεροσκάφος υποστρατηγικής κρούσης που τρομάζει τους δυτικούς στην Συρία [γράφημα-βίντεο]

Η χρήση των ρωσικών Su-34 Fullback πολλαπλού ρόλου μαχητικών επιτρέπει στην ρωσική Αεροπορία να πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους σε όλη τη Συρία με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια, αλλά και να αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα αποτροπής σε καταστάσεις, όπως αυτές που εκτυλίσσονται αυτή στην στιγμή στην Συρία.

“Τα ρωσικά Su-34S έχουν πραγματοποιήσει κρούσεις ακριβείας βομβών ελεύθερης πτώσης από υψόμετρο άνω των 5.000 μέτρων [16.400 πόδια]. Τα συστήματα που βρίσκονται στο αεροσκάφος επιτρέπουν απόλυτη ακρίβεια”, τόνισε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΓΕΕΘΑ Ι.Konashenkov.

Το Su-34 ανήκει στη νέα γενιά αεροσκάφων – τη λεγόμενη 4++ – και είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Τα “ιπτάμενα άρματα μάχης”, όπως ανεπίσημα ονομάζονται τα Su-34 στη Ρωσία ή οι “υπερασπιστές”, σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του ΝΑΤΟ, αντικαταστούν τα παλιά βομβαρδιστικά της Αεροπορίας της Ρωσίας.

Το SU-34 – είναι το πρώτο στον κόσμο αεροσκάφος, στο θάλαμο του οποίου υπάρχει χώρος για καφές και τσάι, και το πλήρωμα έχει την δυνατότητα για ύπνο. Μπορεί να πετά 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Το SU-34 – δεν είναι απλώς ένα εξειδικευμένο αεροσκάφος, αλλά ένα σύγχρονο πολυλειτουργικό εναέριο συγκρότημα μάχης.

Το βασικό πλεονέκτημα του είναι το ραντάρ του, το οποίο επιτρέπει τον εντοπισμό στόχων σε πολύ μεγαλύτερη απόσταση αλλα και να χτυπά με μεγαλύτερη ακρίβεια. Το SU-34 μπορεί να δραστηριοποιείται σε μεγαλύτερες αποστάσεις από την βάση, και υπολογίζοντας την δυνατότητα ανεφοδιασμού εν πτήση, η ωφέλιμη απόστασή του αυξάνεται κατά δύο φορές.

Το αεροσκάφος έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες χρήσης όπλων ακριβείας και πέραν αυτού είναι περισσότερο βιώσιμο στη μάχη χάρη στη θωράκιση των ζωτικής σημασίας εξαρτημάτων. Οι πιο οικονομικοί κινητήρες σε συνδυασμό με μεγαλύτερη ποσότητα καυσίμων εξασφαλίζουν στο SU-34 μεγαλύτερη εμβέλεια δράσης – πάνω από 2.000 χιλιόμετρα με ταχύτητα πλεύσης, (1.100 με υπερηχητική ταχύτητα ) έναντι των 1000 και 560 χιλιομέτρων για τα SU-24.

Με εναέριο ανεφοδιασμό η ακτίνα του SU-34 αυξάνεται μέχρι 3.000 χιλιόμετρα, γεγονός το οποίο τους επιτρέπει να χτυπούν από το έδαφος της Ρωσίας οποιουσδήποτε στόχους στην Ευρασία, Νότια Αφρική και τις γύρω θάλασσες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.