ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Συμβατικά διηπειρωτικά βλήματα Trident σχεδιάζει το Πεντάγωνο

Συμβατικά διηπειρωτικά βλήματα Trident σχεδιάζει το Πεντάγωνο

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είναι έτοιμο να ζητήσει έγκριση και πιστώσεις από το Κογκρέσο για τη μετατροπή από υποβρυχίου εκτοξευόμενων διηπειρωτικών βαλλιστικών βλημάτων Trident ώστε να φέρουν συμβατικές κεφαλές.

Το πρόγραμμα, προγραμματριζόμενου κόστους 503 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, βασίζεται σε μελέτη του 2001 σχετική με τις απειλές που θα αντιμετωπίσουν οι ΗΠΑ στις επόμενες δεκαετίες. Κατά τους εκπροσώπους του Πενταγώνου τα τροποποιημένα βλήματα θα αποτελέσουν όπλο αποτροπής και άμεσης αντίδρασης παρακάμπτοντας τη χρονοβόρο διαδικασία του σχεδιασμού και της εκτέλεσης αεροπορικών αποστολών κρούσης. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα που διαβλέπουν οι θιασώτες της νέας λύσης είναι ότι δεν χρειάζεται προωθημένη ή ορατή παρουσία αμερικανικών δυνάμεων, δεν χρειάζεται άδεια υπέρπτησης του εναερίου χώρου άλλων χωρών, και ταυτόχρονα δεν δίνονται στον αντίπαλο περιθώρια αντίδρασης. Ένα από τα προβλήματα που προσπαθούν τώρα να λύσουν οι «ειδικοί» είναι το πως θα μπορούν να ειδοποιούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι (π.χ. οι άλλες πυρηνικές δυνάμεις) ότι δεν πρόκειται για πύραυλο με πυρηνικές κεφαλές. Ο Trident βάλλεται από υποβρύχια, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η εκτόξευση γίνεται σχετικά κοντά στον στόχο (όχι διηπειρωτικά) με αποτέλεσμα η πτήση να διαρκεί συνήθως λιγότερο από δεκαπέντε λεπτά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.