ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Geneva Aerospace ολοκληρώνει επιτυχώς αυτόνομη προσγείωση του UAV Dakota

Η Geneva Aerospace ολοκληρώνει επιτυχώς αυτόνομη προσγείωση του UAV Dakota

Η αμερικανική Geneva Aerospace Inc., εξετέλεσε με επιτυχία έξι διαδοχικές αυτόματες προσγειώσεις του μη επανδρωμένου αεροχήματος (UAV: Unmanned Air Vehicle) Dakota στο πεδίο δοκιμών της Yuma του Στρατού των ΗΠΑ.

Επρόκειτο για την επόμενη φάση του συμβολαίου της εταιρείας με την Διοίκηση Αεροπορικών Συστημάτων Ναυτικού (NAVAIR) και το εργαστήριο μάχης για UAV της Αεροπορίας των ΗΠΑ. Η δοκιμή ήταν προπαρασκευαστικό βήμα για την πτήση του Berkut, ενός UAV που θα χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες ολοκληρωμένων αεροβοηθημάτων της Geneva και θα διαθέτει δυνατότητα αυτόματης προσγείωσης.. Η δοκιμή του Berkut προγραμματίζεται για το 2006. Η τρέχουσα δοκιμή έγινε με το Dakota, ένα UAV βάρους 98 περίπου κιλών με εκπέτασμα πτερύγων 5,3 μέτρων. Το όχημα διέθετε σύστημα διοίκησης, ελέγχου και πληροφοριών (C3) της εταιρείας, το οποίο αποτελείται από κέντρο ελέγχου αποστολής εδάφους, υπολογιστή ζεύξης δεδομένων και υπολογιστή ελέγχου πτήσης. Οι δυνατότητες του συστήματος της εταιρείας, συνδυασμένες με τη δυνατότητα αυτόνομης προσγείωσης, επιτρέπουν την ανάθεση πλήρως αυτόνομων αποστολών σε μια μεγάλη ποικιλία UAV. Επόμενο βήμα είναι η δοκιμή της τεχνολογίας αυτής σε όχημα δεκαπλασίου βάρους, και πιθανότατα θα ακολουθήσουν δοκιμές αυτόνομης προσνήωσης σε διάφορα είδη πλοίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.