ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πως τα πυροβόλα των αεροσκαφών του Α΄ΠΠ έβαλλαν μέσα από τις προπέλες χωρίς να τις καταστρέφουν; (βίντεο)

Πως τα πυροβόλα των αεροσκαφών του Α΄ΠΠ έβαλλαν μέσα από τις προπέλες χωρίς να τις καταστρέφουν; (βίντεο)

Πολλά έχουν γραφεί για το πώς τα αεροσκάφη δίωξης του Α΄ΠΠ μπορούσαν να βάλλουν με τα πολυβόλα τους μέσα από τις προπέλες χωρίς όμως οι σφαίρες να κτυπούν καμία έλικα.

Στην αρχή τοποθετούσαν ατσάλινα ελάσματα στο ύψος βολής τα οποία εξοστράκιζαν τις σφαίρες όταν αυτές κτυπούσαν επάνω στις έλικες. Το σύστημα όμως αυτό δεν ήταν και ότι καλύτερο.

Στη συνέχεια όμως η τοποθέτηση ενός μηχανισμού που έπαυε τη λειτουργία του πυροβόλου όταν η έλικα περνούσε μπροστά από την ευθεία της βολής έλυσε μιας και δια παντός το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Δε΄τιε σε ένα καταπληκτικό βίντεο πως λειτουργούσε το σύστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.