ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τι συμβαίνει με τα AH-64 Apache; ΗΠΑ και Ισραήλ καθηλώνουν ελικόπτερα μετά την εμφάνιση ρωγμών

Τι συμβαίνει με τα AH-64 Apache; ΗΠΑ και Ισραήλ καθηλώνουν ελικόπτερα μετά την εμφάνιση ρωγμών

Ο αμερικανικός Στρατός ξεκίνησε πρόσφατα τη διεξαγωγή επισταμένων ελέγχων από κοινού με την ισραηλινή Αεροπορία στο σύνολο των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64D Longbow Apache.

Αιτία η ανακάλυψη ρωγμής στο ουραίο στροφείο ενός ΑΗ-64 του Ισραήλ το οποίο εντοπίστηκε τυχαία κατά τη διάρκεια επιθεώρησης εγείροντας ερωτηματικά για το αν το εύρημα είναι μεμονωμένο ή και άλλα ελικόπτερα του ίδιου τύπου αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα.

Όπως ανακοινώθηκε από πηγές του Πενταγώνου, η κατασκευάστρια εταιρία Boeing συνεργάζεται στενά με τους δύο χρήστες προκειμένου να καθοριστεί η αιτία της ρωγμής στο συγκεκριμένο σημείο. Μέχρι στιγμής το πρόβλημα φαίνεται να περιορίζεται στα ισραηλινά Apache με τους ελέγχους να συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς καθώς μπορεί να επηρεαστεί άμεσα η ασφάλεια πτήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι άγνωστό εαν το πρόβλημα αυτό επηρεάζει το στόλο των ελληνικών 19 AH-64A+ και 9 AH-64D της Αεροπορίας Στρατού. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο κάθε χρήστης διεξάγει αυτόνομα αν κρίνει απαραίτητο ελέγχους στο στόλο του ενώ εφόσον πρόκειται για κάτι πιο σοβαρό η κατασκευάστρια εκδίδει τεχνική οδηγία που εφαρμόζεται άμεσα από όλους τους χρήστες του τύπου.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.