ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Αμερικανός Α/ΓΕΑ: «Το μαχητικό που συνετρίβη σε άκρως απόρρητη αποστολή στην Area 51 δεν ήταν F-35»

Αμερικανός Α/ΓΕΑ: «Το μαχητικό που συνετρίβη σε άκρως απόρρητη αποστολή στην Area 51 δεν ήταν F-35»

Ο θάνατος του Αμερικανού αντισμηνάρχου Eric Schultz στο τραγικό δυστύχημα της 5ης Σεπτεμβρίου στη έρηο της Νεβάδα έχει προκαλέσει ερωτήματα καθώς ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο τύπος του αεροσκάφους που πετούσε.

Πολλοί υπέθεσαν πως επρόκειτο για ένα F-35 που χειριζόταν, καθώς είχε πλούσια πτητική εμπειρία στον συγκεκριμένο τύπο, η διάψευση όμως από την αμερικανική Αεροπορία αλλάζει πλέον τα δεδομένα.

Πιο συγκεκριμένα ο Αμερικανός Α/ΓΡΑ Πτέραρχος David L. Goldfein δήλωσε, «Μπορώ με βεβαιότητα να πω πως δεν ήταν F-35 το αεροσκάφος που συνετρίβη».

https://twitter.com/Oriana0214/status/906528892344848387

Η διευκρίνιση αυτή του Αμερικανού ανώτατου αξιωματικού ότι ο άτυχος αντισμήναρχος δεν πετούσε F-35 και παρά το γεγονός ότι η πληροφορία για το τι ακριβώς τύπο πετούσε εξακολουθεί να παραμένει απόρρητη, εντούτοις περιορίζει κάπως τα πιθανά σενάρια.

Το γεγονός ότι ο Schultz είχε πλούσια πτητική εμπειρία και δράση στην αρχή με αεροσκάφη F-15E και στη συνέχεια με F-35, αλλά και λόγω του πανεπιστημιακού του υπόβαθρου, είχε σπουδάσει τεχνολογία κινητήρων, τον καθιστούν ικανό να ήταν εμπλεκόμενος σε ένα οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα της USAF «μαύρο» η όχι.

Υπάρχει ένα μεγάλο πεδίο απόρρητων προγραμμάτων της USAF που πραγματοποιούνται στην έρημο της Νεβάδα και στην γενικότερη περιοχή, όπως για παράδειγμα οι πτήσεις αεροσκαφών ρωσικής κατασκευής όπως ένα SU-27P Flanker-B το οποίο είχε φωτογραφηθεί να πραγματοποιεί εναέριους ελιγμούς και ασκήσεις αερομαχίας με ένα F-16B τον Νοέμβριο του 2016.

Έτσι λόγω της εμπειρίας του ο Schultz ήταν πολύ πιθανό να εμπλέκεται σε κάποιο πρόγραμμα προσομοίωσης εχθρικών δυνάμεων πετώντας ρωσικά μαχητικά.

Ένα ακόμη απόρρητο πρόγραμμα είναι οι συνεχείς, παρά την επίσημη απόσυρση, πτήσεις των αεροσκαφών stealth 1ης γενιάς F-117 Nighthawk, κύρια για δοκιμές που έχουν να κάνουν με την έρευνα στις τεχνολογίες stealth.

Άλλο απόρρητο πρόγραμμα που η αμερικανική Αεροπορία έχει σε εξέλιξη στην περίφημη Area 51 είναι αυτό του στρατηγικού βομβαρδιστικού νέας γενιάς B-21 Raider, που αν και είναι άγνωστο εάν υπάρχει κάποιο πρωτότυπο για την πραγματοποίηση δοκιμών, εντούτοις ο αντισμήναρχος είναι πιθανό να μετείχε σε πρόγραμμα αξιολόγησης του νέου αυτού βομβαρδιστικού.

Υπάρχει ακόμη ένα αεροσκάφος που φωτογραφήθηκε το 2014 σε σχήμα V να πετά περίπου στην ίδια περιοχή, αποτελώντας και αυτό ένα από τα απόρρητα προγράμματα της UASF.

Πολλοί αποκαλούν το συγκεκριμένα αεροσκάφος Aurora με τις φήμες να λένε, γιατί μόνο αυτό υπάρχει προς το παρόν, ότι πρόκειται για ένα αεροσκάφος πολύ μεγάλων υψών και ταχυτήτων.

Ίσως τελικά να μη γίνει ποτέ γνωστό τι ακριβώς τύπο πετούσε ο Αμερικανός πιλότος, ίσως το μάθουμε πολύ αργότερα, αλλά σύμφωνα με την USAF δεν επρόκειτο για F-35.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.