ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αμερικανός ναύαρχος: «Δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τα… δικά μας F-35»! – Και κάποιοι μιλούν για «λίφτινγκ» σε παλιά F-16

Αμερικανός ναύαρχος: «Δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τα… δικά μας F-35»! – Και κάποιοι μιλούν για «λίφτινγκ» σε παλιά F-16

Αμερικανός ναύαρχος επισκεπτόμενος τις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Τέξας, όπου επιθεώρησε τη γραμμή παραγωγής του αεροσκάφους, εκθείασε τις ικανότητες του F-35C από την εμπειρία που έχει το αμερικανικό Ναυτικό από τη μέχρι τώρα χρησιμοποίηση αξιοποίησή του, λέγοντας πρακτικά ότι από τις ασκήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα το αεροσκάφος απλά δεν… εντοπίζεται!

Πιο συγκεκριμένα ο ναύαρχος John M. Richardson ο οποίος είναι επικεφαλής του γραφείου ναυτικών επιχειρήσεων του αμερικανικού Ναυτικού μιλώντας σε στελέχη της εταιρείας, υποστήριξε πως «με το F-35 το αμερικανικό Ναυτικό περνά σε άλλο επίπεδο, με το πλεονέκτημα που έχει να μην γίνεται αντιληπτό… Από τις αναφορές που έχω είναι αδύνατο να εντοπίσουμε το F-35 σε πτήση κι αυτό είναι καταπληκτικό».

Ο Αμερικανός ναύαρχος αναφερόταν σε σειρά ασκήσεων εναντίον μαχητικών 3ης και 4ης γενιάς που έχει πραγματοποιήσει τόσο το αμερικανικό Ναυτικό όσο και οι Πεζοναύτες.

Οι ασκήσεις που πραγματοποιεί το αμερικανικό Ναυτικό με αντιπάλους τα F/A-18E/F Super Hornet είναι συνεχείς και τα αποτελέσματά τους αρχίζουν να διαρρέουν από υψηλόβαθμους αξιωματικούς , όπως ο επικεφαλής των ναυτικών επιχειρήσεων.

Από αυτά συνάγεται το γεγονός ότι πολύ απλά τα Super Hornet δεν μπορούν να εντοπίσουν τοF-35 σε συνθήκες εναέριας μάχης και αυτό είναι κάτι που έχει εντυπωσιάσει ιδιαιτέρα τους αξιωματικούς της Αεροπορίας του αμερικανικού Ναυτικού, οι οποίοι να σημειωθεί έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στο F/A-18.

Σε μια από τις ασκήσεις τα F-35 των Πεζοναυτών σημείωσαν το «απόλυτο» καταρρίπτοντας 24 F/A-18 έναντι καμίας δικής τους απώλειας. Τα αποτελέσματα από τέτοιου είδους ασκήσεις έρχονται πλέον πιο συχνά στο φως της δημοσιότητας.

Ο Richardson αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι πιλότοι των F-35 αρχίζουν να μαθαίνουν να εκμεταλλεύονται το αεροσκάφος με βάση τα προτερήματά του και όχι να το πετούν ως ένα μαχητικό 3ης γενιάς.

Τα αποτελειώματα αυτά των δοκιμών είναι πλέον ανησυχητικά για την ΠΑ.

Αυτό γιατί τα πρώτα τουρκικά F-35A δε θα αργήσουν να εμφανιστούν στο Αιγαίο, (ήδη η παραγωγή του πρώτου τουρκικού stealth αεροσκάφος ολοκληρώθηκε) με ότι αυτό συνεπάγεται για μια Αεροπορία όπως η Ελληνική η οποία πρακτικά παραμένει αδρανής απέναντι στην απειλή την οποία ξορκίζουν ελπίζοντας απλά να εξαφανιστεί ως… δια μαγείας.

Την ίδια ώρα κάποιοι μηχανεύονται την αναβάθμιση των παλαιών F-16 ως απάντηση στα τουρκικά μαχητικά 5ης γενιάς, τα οποία θα αρχίσουν να παραδίδονται στην τουρκική Αεροπορία τέλη του 2018 με αρχές του 2019 και η οποία δεν πρόκειται να προσδώσει κανένα απολύτως επιχειρησιακό πλεονέκτημα στην ΠΑ, απένταντι στα τουρκικά F-35.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.