ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μεγάλη άσκηση ΠΑ και USAF: Αμερικανικό KC-135 ανεφοδίασε 22 ελληνικά F-16 πάνω από το Αιγαίο (βίντεο)

Μεγάλη άσκηση ΠΑ και USAF: Αμερικανικό KC-135 ανεφοδίασε 22 ελληνικά F-16 πάνω από το Αιγαίο (βίντεο)

Ασκήσεις μαζικών εναέριων ανεφοδιασμών πραγματοποίησαν 22 μαχητικά F-16C block 52+ και Adv. της ΠΑ με αεροσκάφος KC-135 Stratotanker της αμερικανικής Αεροπορίας Ευρώπης και Αφρικής (USAFE-AFAFRICA).

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ασκήσεις εναερίου ανεφοδιασμού μαχητικών της ΠΑ από τα αεροσκάφη της 100ης Μοίρας Εναέριου Ανεφοδιασμού που έχει ως βάση της την αεροπορική βάση της RAF στο Mildenhall της Βρετανίας.

Το αμερικανικό KC-135 απογειώθηκε από την Βρετανία και προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος. Από εκεί απογειώθηκε την επόμενη ήμερα προκειμένου να πραγματοποίησε τους εναέριους ανεφοδιασμούς με τα 22 μαχητικά της ΠΑ.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 30 επαφές με 22 F-16, εκ των οποίων οι 22 ήταν σύνδεση χωρίς μεταφορά καυσίμου (dry hook) και οι υπόλοιπες με μεταφορά καυσίμου.

Όπως αναφέρεται μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που αμερικανικό RC-135 επιχείρησε από την Αθήνα καθώς όλες οι προηγούμενες συνεργασίες ήταν είτε με πτήση από την Βρετανία είτε από την Κρήτη.

Η ΠΑ δεν διαθέτει αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού, για λόγους που έχουν να κάνουν με διαφορά… αντιλήψεων και η εξάσκηση των χειριστών γίνεται συνήθως με αεροσκάφη της USAFE.

Στο πρόσφατο παρελθόν η ΠΑ διέθετε ειδικές συλλογές μεταφοράς καυσίμου από αεροσκάφη TA-7C Corsair με τη μέθοδο του εύκαμπτου σωλήνα, τα οποία ανεφοδίαζαν Mirage 2000 που διέθεταν την ανάλογη υποδοχή, αλλά το… πείραμα δεν έτυχε ευνοϊκής υποδοχής (γενικώς) και έτσι η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.