Αύξηση της αποτελεσματικότητας πάνω από 2,5 φορές στο νέο στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160M2 της Ρωσίας (φωτό, βίντεο)

Αύξηση της αποτελεσματικότητας πάνω από 2,5 φορές στο νέο στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160M2 της Ρωσίας (φωτό, βίντεο)

Το ανανεωμένο στρατηγικό βομβαρδιστικό Tupolev Tu-160M2 που σχεδιάζεται για να παραχθεί στην Ρωσία θα είναι 150% πιο αποτελεσματικό από το προηγούμενο Tu-160 είπε ο αντιπτέραρχος Sergei Kobylash της ρωσικής Αεροπορία μακράς εμβέλειας την Παρασκευή.

«Περιμένουμε την αποτελεσματικότητα του αεροσκάφους ν’ αυξηθεί πάνω από 2,5 φορές», είπε μιλώντας για το Tu-160M2.

Τον Νοέμβριο η Kazan Aircraft Enterprise παρουσίασε το πρώτο του αεροσκάφους Tu-160M2 που παράγεται στο πλαίσιο του προγράμματος επανέναρξης της κατασκευής του στρατηγικού βομβαρδιστικού.

«Το αεροπλάνο έχει πλέον παραδοθεί στον σταθμό δοκιμών πτήσης της επιχείρησης για να ελεγχθεί η λειτουργία νέου ραδιο-ηλεκτρονικού και εξοπλισμού πλοήγησης και να δοκιμαστούν οι κινητήρες με βελτιωμένα χαρακτηριστικά. Η πρώτη πτήση του Tu-160M2 σχεδιάζεται για τις αρχές του επόμενου έτους», είπε ο διοικητής σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΤΑSS.

«Η εισαγωγή νέων ψηφιακών τεχνολογιών θα επιτρέψει την «σημαντική αύξηση» των δυνατοτήτων μάχης της πλατφόρμας επίθεσης με όπλα ακριβείας μεγάλης ακτίνας», σημείωσε.

«Οι αποδοτικότεροι κινητήρες με αυξημένο δυναμικό θα επιτρέψουν την αύξηση του εύρους πτήσης και, μαζί με τον αναφερόμενο λόγο ισχύος προς το βάρος, θα επιτρέψει στο στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160Μ2 να διατηρήσει τις ηγετικές του θέσεις μεταξύ αεροσκαφών στρατηγικής επίθεσης», δήλωσε ο Kobylash.

Είχε αναφερθεί το 2015 ότι η Ρωσία είχε αποφασίσει να συνεχίσει την κατασκευή βομβαρδιστικών Tu-160 στην αναβαθμισμένη έκδοση Tu-160Μ2 και ότι είχε προγραμματίσει την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς στρατηγικών βομβαρδιστικών, (Perspective Airborne Complex of Long-Range Aviation – PAK DA) σε μελλοντικό χρόνο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η σειριακή παραγωγή των βομβαρδιστικών Tu-160M2 θα ξεκινήσει το 2023. Η Ρωσία προτίθεται να αγοράσει τουλάχιστον 50 τέτοια αεροσκάφη. Ο τότε αρχηγός της ρωσικής Αεροπορίας, Viktor Bondarev, είχε πει ότι το Tu-160M2 μπορεί να κάνει την παρθενική του πτήση προς το τέλος του 2018.

Το Tu-160 είναι ένα σοβιετικής κατασκευής στρατηγικό βομβαρδιστικό εξοπλισμένο με πύραυλους cruise που μπορεί να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές. Μαζί με το Tu-95MS το Tu-160 είναι κομμάτι των ρωσικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων μαζί με τα επίγεια πυραυλικά συστήματα και υποβρύχια.

Σύμφωνα με δημόσιες πληροφορίες οι ρωσικές Αεροδιαστημικές δυνάμεις έχουν 16 τέτοια αεροσκάφη σήμερα που κατασκευάστηκαν την σοβιετική περίοδο. Περίπου τα μισά από αυτά έχουν ήδη υποστεί επισκευές και εκσυγχρονισμό.

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ δήλωσε νωρίτερα ότι όλα βομβαρδιστικά Tu-160 που λειτουργούν στην ρωσική Αεροπορία θ’ αναβαθμιστούν πλήρως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.