ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

F-35A: Φαντασία ή πραγματικότητα η «beast mode» που διαφημίζει η Lockheed Martin

F-35A: Φαντασία ή πραγματικότητα η «beast mode» που διαφημίζει η Lockheed Martin

Ένα γράφημα της Lockheed Martin το οποίο βρίσκεται στο επίσημο site της εταιρείας δείχνει το F-35A να μεταφέρει ουτε λιγο ούτε πολύ 16 βλήματα αέρος-αέρος, σε αποστολή εναέριας υπεροχής.

Υπάρχει όμως τέτοια δυνατότητα και έχει δοκιμαστεί;

Πιο συγκεκριμένα στο γράφημα παρουσιάζονται δύο διαμορφώσεις του αεροσκάφους : Η πρώτη η stealth όπως είναι εύλογο και η δεύτερη η μη-stealth με την ύπαρξη εξωτερικών φορέων ανάρτησης οπλισμού την οποία η εταιρεία ονομάζει “beast mode” θέλοντας να καταδείξει τη μεγάλη δυνατότητα μεταφοράς φορτίου.

Στην stealth mode το φορτίο είναι το προβλεπόμενο: δηλαδή 4 βλήματα ΑΙΜ-120 για αποστολές αέρος-αέρος και 2 ΑΙΜ-120 συν δύο JDAM για αποστολές αέρος-εδάφους.

Εκεί όμως που τα πράγματα δυσκολεύουν είναι στην άλλη διαμόρφωση. Εκεί το φορτίο που διαφημίζεται αποκλείεται από 16 βλήματα (14 ΑΙΜ-120 συν 2 ΑΙΜ-9), για αποστολές αέρος-αέρος και 2 βλήματα ΑΙΜ-120 συν 2 ΑΙΜ-9 μαζί με 6 JDAM.

Εκμεταλλεύεται την δυνατότητα του ραντάρ του αεροσκάφους να εντοπίζει εναέριους στόχους σε απόσταση 250 χλμ και να κάνει βολές στο όριο των ΑΙΜ-120, λίγο επάνω από τα 100 χλμ. κάτι που του δίνει δυνατότητα να καταρρίπτει αυτό πρώτο τα μαχητικά που εντοπίζει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.