ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η αμερικανική Αεροπορία θέλει τα F-22 επιχειρησιακά μέχρι το 2060!

Η αμερικανική Αεροπορία θέλει τα F-22 επιχειρησιακά μέχρι το 2060!

Η αμερικανική Αεροπορία σκοπεύει να προβεί στις κατάλληλες επεμβάσεις που θα επιτρέψουν στο F-22 Raptor να παραμείνει σε ενεργό υπηρεσία για ακόμη 42 χρόνια.

Αυτό σημαίνει πως το πρώτο παγκοσμίως -επιχειρησιακό από το 2006- μαχητικό 5ης γενιάς, θα συνεχίσει να πετάει ως το 2060.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο, το F-22 θα πρέπει να παραμείνει ανταγωνιστικό έναντι των υπαρχόντων όπως και των μελλοντικών απειλών.

Για να το πετύχει αυτό, θα χρησιμοποιεί υπολογιστές που θα επιδέχονται συνεχούς αναβάθμισης, νέα όπλα, νέους αισθητήρες και δόσεις «τεχνητής νοημοσύνης».

Σύμφωνα με το Warrior Maven, η USAF σχεδιάζει να προβεί σε αναβαθμίσεις μέσης ζωής από το 2024.

Στόχος των βελτιώσεων θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα να εξουδετερώνει εχθρικά μαχητικά σε μεγαλύτερες αποστάσεις, πιο αποδοτική συγχώνευση πληροφοριών και φυσικά προσθήκη νέων αισθητήρων και όπλων.

Μερικές πιο συγκεκριμένες βελτιώσεις, θα αφορούν στην ενσωμάτωση IR καμερών με οπτικό πεδίο 360 μοιρών και βελτίωση της ικανότητας διαμοιρασμού και επεξεργασίας δεδομένων από άλλες φίλιες πλατφόρμες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.