Κρίση αξιοπιστίας στις αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ: Απανωτά δυστυχήματα προκαλούν έντονο προβληματισμό

Κρίση αξιοπιστίας στις αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ: Απανωτά δυστυχήματα προκαλούν έντονο προβληματισμό

Σε κατάσταση «νευρικής κρίσης» βρίσκεται η Αεροπορία των Πεζοναυτών μετά τα απανωτά δυστυχήματα με ελικόπτερα και αεροσκάφη. Η κρίση όμως αυτή δεν περιορίζεται μόνο εκεί αλλά επεκτείνεται στην Αεροπορία αλλά και το Ναυτικό.

Σε λιγότερο από 48 ώρες τέσσερα στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα συνετρίβησαν με αποτέλεσμα το θάνατο πολλών στρατιωτικών.

Τέσσερις Πεζοναύτες σκοτώθηκαν όταν ένα ελικόπτερο CH-53 Super Stallion κατέπεσε κατά τη διάκαια εκπαίδευσης. Στη συνέχεια ένα AV-8B των Πεζοναυτών συνετρίβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης ενώ ένα ακόμη CH-53E έπαθε ζημιές κατά της διάρκεια προσγείωσης σε άσκηση στο Τζιμπουτί.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ένα F-16 της Αεροπορίας του ακροβατικού Σμήνους των Thunderbird συνετρίβη σκοτώνοντας τον πιλότο του.

Τα απανωτά αυτά δυστυχήματα ανάγκασαν το Πεντάγωνο να αναβάλλει την άσκηση στο Τζιμπουτί.

Αλλά και στα εβδομάδες που είχαν προηγηθεί ο φόρο του αίματος δεν ήταν μικρότερος. Δύο διαφορετικά δυστυχήματα συνέβησαν το Μάρτιο: Πρώτα ένα ελικόπτερο της Αεροπορίας Pave Hawk HH-60 και στη συνέχεια ένα F/A-18F Super Hornet του Ναυτικού: Τραγικός απολογισμός και από τα δύο δυστυχήματα, έντεκα νεκροί.

Τον περασμένο Ιούλιο 15 Πεζοναύτες σκοτώθηκαν όταν ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-130T κατέπεσε και συνετρίβη στο Μισσισσιππή, ενώ λιγότερο από ένα μήνα αργότερα ένα MV-22B Osprey συνετρίβη στην Αυστραλία σκοτώνοντας τρεις Πεζοναύτες.

Όπως αναφέρεται τα συνεχή δυστυχήματα έχουν προκαλέσει κρίση στις αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ αν και για πολλούς αυτό οφείλεται στην εντατική χρήση των εναέριων μέσων σε διάφορα σημεία του κόσμου κάτι που έχει φέρει το προσωπικό στα όριά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.