ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πτέραρχος ε.α. Β. Γεωργούσης: «Το πρόβλημα ίσως το είχε ο πιλότος και όχι το αεροσκάφος»

Πτέραρχος ε.α. Β. Γεωργούσης: «Το πρόβλημα ίσως το είχε ο πιλότος και όχι το αεροσκάφος»

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Βαγγέλης Γεωργούσης, πτέραρχος εν αποστρατεία τόνισε ότι «η πτώση ενός αεροσκάφους, και δη μαχητικού, το οποίο χειρίζεται ένας έμπειρος πιλότος, χωρίς να αναφέρει κάτι -εξ όσων ξέρω δεν μίλησε καθόλου- δεν είναι συνηθισμένο γεγονός. Ήταν σε μία αποστολή συνηθισμένη για την Πολεμική Αεροπορία.

Επέστρεφε από την αποστολή και ξαφνικά χάθηκε. Στο συμπέρασμα που έχει μαζευτεί από την εμπειρία τέτοιων ατυχημάτων, όταν χάνουμε ένα αεροπλάνο με τον πιλότο του χωρίς να μιλήσει ο πιλότος, το πρώτο που πρέπει να διερευνήσουμε, είναι το πρόβλημα στον πιλότο και όχι στο αεροπλάνο.

Συνήθως, όταν έχει βλάβη το αεροπλάνο, ο πιλότος μιλάει και προσπαθεί να διαχειριστεί τη βλάβη. Στην προκειμένη περίπτωση ξέρω ότι δεν μίλησε και χάθηκε μαζί του».

«Οι καιρικές συνθήκες που σήμερα επικρατούσαν στο Αιγαίο, δεν ήταν και οι καλύτερες από πλευράς ορατότητας, αλλά δεν ήταν κάτι ακραίο, που να δημιουργούσε πρόβλημα σε έναν έμπειρο ιπτάμενο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν νομίζω ότι οι καιρικές συνθήκες είναι βασική αιτία πρόκλησης αυτού του ατυχήματος» κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.