ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αντιπτέραρχος ε.α: «Η παραίσθηση είναι τόσο δυνατή που δεν έχεις εμπιστοσύνη στα όργανα»

Αντιπτέραρχος ε.α: «Η παραίσθηση είναι τόσο δυνατή που δεν έχεις εμπιστοσύνη στα όργανα»

Παραμένουν τα ερωτήματα αναφορικά με τα αίτια της πτώσης του μοιραίου Mirage 2000-5 ανοιχτά της Σκύρου, που οδήγησε στο θάνατο τον 34χρονο σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο. Ο αδικοχαμένος πιλότος, πατέρας και σύζυγος, είχε γεννηθεί στις 3 Ιουνίου του 1984 και καταγόταν από το Μαυροβούνι Καρδίτσας, ενώ ήταν ενταγμένος στο δυναμικό της 331 Μοίρας στην Τανάγρα της Πολεμικής Αεροπορίας

Σύμφωνα με ένα πιθανό σενάριο, ο πιλότος έπαθε βέρτιγκο, δηλαδή έχασε τον προσανατολισμό του και απώλεσε την αίσθηση του ορίζοντα με αποτέλεσμα την πτώση του αεροπλάνου.

Ένα από τα στοιχεία που στρέφουν την προσοχή τους οι ειδικοί είναι και το γεγονός ότι το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν και στις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το πρωί της Πέμπτης.

Σε κάθε περίπτωση, απαντήσεις στα ακριβή αίτια της πτώσης θα δώσει το ΓΕΑ, καθώς έχει ήδη συγκροτηθεί αρμόδια επιτροπή για τη διερεύνηση του δυστυχήματος.

Όπως ανέφερε ο Αντιπτέραρχος εν αποστρατεία Κωνσταντίνος Ιατρίδης η παραίσθηση είναι ένα πιθανό σενάριο. «Εκτιμώ ότι είχε παραίσθηση. Είναι εύκολο για έναν πιλότο. Η αίσθηση της παραίσθησης είναι τόσο δυνατή που δεν έχεις εμπιστοσύνη στα όργανα, πας να διορθώσεις το κανονικό» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αφρικανική σκόνη που υπήρχε στην ατμόσφαιρα.

Το Mirage 2000-5 του Γ. Μπαλταδώρου ήταν το «νούμερο 1» του ζεύγους που βρισκόταν σε ετοιμότητα στην 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο, και απογειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί, ώστε να αναχαιτίσει δύο τουρκικά F-16 που είχαν παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο στην περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tο Mirage 2000-5 έπεσε λίγο πριν προσγειωθεί στη Σκύρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.