ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Το 2020 τα πρώτα έξι τουρκικά F-35 αποκτούν αρχική επιχειρησιακή ικανότητα

Το 2020 τα πρώτα έξι τουρκικά F-35 αποκτούν αρχική επιχειρησιακή ικανότητα

Το τελευταίο τρίμηνο του 2020 πρόκειται να αποκτήσουν Αρχική Επιχειρησιακή Ικανότητα (IOC) τα 6 πρώτα τουρκικά F-35Α σύμφωνα με ενημέρωση του Αμερικανού Αντιναυάρχου Mat Winter σχετικά με την πορεία του προγράμματος του μαχητικού.

Αυτό σημαίνει ότι το αργότερο το πρώτο τρίμηνο του 2021 τα αεροσκάφη θα είναι πλήρως επιχειρησιακά με την τουρκική Αεροπορία.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα η Τουρκική κυβέρνηση έχει παραγγείλει διαχρονικά τα τελευταία χρόνια συνολικά 30 αεροσκάφη F-35Α .

Από αυτά το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας έχει αναθέσει στην εταιρεία Lockheed Martin προς κατασκευή έξι F-35Α στο πλαίσιο των διαδοχικών παρτίδων κατασκευής του μαχητικού που ανατίθεται στην εταιρεία.

Με βάση τις αρχικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας η Τουρκία έχει δεσμευτεί να αγοράσει 100 F-35Α τα οποία θα παραγγελθούν σταδιακά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.