Η τελευταία πράξη του δράματος για τον ήρωα πιλότο του Mirage 2000-5 – Κατέρρευσε η σύζυγός του (βίντεο)

Η τελευταία πράξη του δράματος για τον ήρωα πιλότο του Mirage 2000-5 – Κατέρρευσε η σύζυγός του (βίντεο)

Σε λαϊκό προσκύνημα τέθηκε η σορός του ήρωα σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου στο Μορφοβούνι Καρδίτσας από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι όπου και θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία του Ικάρου.

Εκεί βρίσκονται από νωρίς φίλοι και συγγενείς οι οποίοι έφτασαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου κρατώντας ένα λουλούδι στα χέρια τους για να αποχαιρετήσουν το γενναίο παλικάρι. Στον προάυλιο χώρο της εκκλησίας υπάρχουν δεκάδες στεφάνια.

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι τελέστηκε τρισάγιο. Η μητέρα της γυναίκας του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου δεν άντεξε και λύγισε. Λιποθύμισε και μεταφέρθηκε με φορείο από την εκκλησία σε ασθενοφόρο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο ίδιο ασθενοφόρο θα παραμείνει και η σύζυγος του για προληπτικούς λόγους μέχρι την έναρξη της νεκρώσιμης ακολουθίας η οποία θα τελεστεί στις 2 το Λίγο πριν τη μια στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου έφτασε για να αποτίσει φόρο τιμής στον 32χρονο σμηναγό ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο μικρό χωριό του δήμου Πλαστήρα στον νομό Καρδίτσας οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Βουβή είναι η θλίψη και ο θρήνος για τον άδικο χαμό του 34χρονου σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιώργου Μπαλταδώρου.

«Ήταν επιμελέστατος ως μαθητής με μεγάλο πάθος για τη ζωή και τη δουλειά του, ο Γιώργος», τόνισε ο δήμαρχος της περιοχής Δημήτρης Τσιαντής.

«Είναι για μας ένας σύγχρονος ήρωας που θυσίασε τη ζωή του για την πατρίδα και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτόν», σημείωσε ο κ. Τσιαντής.

Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί μιλούν για έναν άνθρωπο που δεν του έλειπε ποτέ το χαμόγελο, σε συνδυασμό με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που τον διέκρινε σε κάθε του πράξη, σε κάθε ενέργειά του.

Ο πατέρας δύο παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, δεν είναι πια μαζί μας, λένε οι συγγενείς του, οι οποίοι έκαναν λόγο και για έναν έμπειρο πιλότο.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Από την άλλη, συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου συνετρίβη το Mirage, προκειμένου να βρεθεί η άτρακτος του μοιραίου μαχητικού αεροσκάφους.

Σκοπός των ερευνών, που διεξάγονται από τους άνδρες της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρύχιων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ), είναι να εντοπιστεί το λεγόμενο «flight recorder» (το «μαύρο κουτί»), προκειμένου να πέσει φως στα αίτια της τραγωδίας.

Σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου, αν και η πρώτη εκτίμηση ήταν ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους βρίσκονται σε βάθος 250 μέτρων, και στη συνέχεια 400, η νεώτερη εκτίμηση είναι για βάθος… 800 μέτρων! Όπως είναι αντιληπτό, δύσκολα μπορεί να πει κανείς αν θα βρεθεί άθικτη η άτρακτος και τα υπόλοιπα όργανα του αεροσκάφους ή αν όλα έχουν γίνει κομμάτια και βρίσκονται διάσπαρτα στον βυθό.

Στην πρώτη περίπτωση, είναι πιθανό τα υποσυστήματα να χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά για άλλα μαχητικά.

Χρησιμοποιώντας υδρόφωνα, οι δύτες της ΚΟΣΥΘΕ εκτιμούν ότι έχουν βρει κάτι, ενώ σήμερα τις έρευνες θα συνδράμουν και Sonar, που θα φτάσουν στην θαλάσσια περιοχή της Σκύρου, με σκάφος του Λιμενικού.

Ανασυνθέτοντας το σκηνικό της συντριβής του Mirage 2000-5, οι στρατιωτικοί επιτελείς προκρίνουν ως επικρατέστερη εκδοχή ότι προσέκρουσε στην επιφάνεια της θάλασσας με την «ουρά», με το οπίσθιο τμήμα -κάτι που, εφόσον επαληθευτεί, θα σημαίνει ότι ο Γιώργος Μπαλταδώρος έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να παρει ύψος και να αποφύγει την σύγκρουση με την επιφάνεια της θάλασσας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα αξιοποιηθεί και το βίντεο από το δεύτερο μαχητικό, ενώ κεντρικό στοιχείο είναι η κατάθεση του δεύτερου πιλότου, που ήταν και ο τελευταίος που είχε οπτική επαφή με το Mirage του σμηναγού Μπαλταδώρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με πληροφορίες από karditsalive.net

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.