ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο: Εντυπωσιακό air show σε παραλία του Τελ Αβίβ για τα 70 χρόνια ανεξαρτησίας του Ισραήλ

Βίντεο: Εντυπωσιακό air show σε παραλία του Τελ Αβίβ για τα 70 χρόνια ανεξαρτησίας του Ισραήλ

Με αφορμή την 70η επέτειο της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ που γιορτάζεται σήμερα (Yom Haatsmaut) από την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας του στις 14 Μάϊου 1948 πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα εντυπωσιακό air show πάνω από την ηλιόλουστη παραλία του Τελ Αβίβ.

Οι ικανότητες των πιλότων της Αεροπορίας του Ισραήλ είναι παγκοσμίως γνωστές, καθώς πέρα από τις ΗΠΑ αλλά και την Ελλάδα φυσικά, διαθέτουν μερικούς από τους καλύτερους χειριστές μαχητικών.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο Ισραήλ διεξάγεται το Blue Flag, μια αεροπορική άσκηση η οποία αποτελεί ότι πιο κοντινό σε “Top Gun” και στην οποία συμμετέχουν οι καλύτεροι πιλότοι και αεροσκάφη από όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι η ισραηλινή Αεροπορία διαθέτει μεταξύ 950 και 1.000 μαχητικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 400-500 αποτελούν υπερσύγχρονα F-16 και F-15, ενώ διαθέτει και F-35. Για σύγκριση, η Γαλλία διαθέτει μεταξύ 330 και 350 μαχητικά αεροσκάφη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.