ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

«Ιδέα» ιταλικής εταιρείας: Προτείνει «καθίσματα» για σχεδόν όρθιους επιβάτες αεροσκαφών!

«Ιδέα» ιταλικής εταιρείας: Προτείνει «καθίσματα» για σχεδόν όρθιους επιβάτες αεροσκαφών!

Την ώρα που η οικονομική θέση γίνεται ολοένα και πιο στριμωγμένη τα τελευταία χρόνια, καθώς οι αεροπορικές προσπαθούν να χωρέσουν ακόμα περισσότερα καθίσματα, φαίνεται πως το μέλλον μπορεί να μας επιφυλάσσει κι άλλες, δυσάρεστες, εκπλήξεις.

Κάποιες άλλες εποχές μπορεί να φαινόταν ω αστείο και μάλσιτα κακόγουστο η ιταλική εταιρεία όμως καθισμάτων Aviointeriors, προτείνει τις «όρθιες θέσεις»!

Και όπως υποδεικνύει με νόημα στην ιστοσελίδα της: «Το Skyrider 2.0 είναι ένα πρωτοποριακό κάθισμα, καθώς επιτρέπει μια εξαιρετικά υψηλή πυκνότητα στην καμπίνα του αεροπλάνου» ακριβώς ως «σαρδέλες».

Η Aviointeriors υπολόγισε μάλιστα πως «ο σχεδιασμός αυτού του καθίσματος αυξάνει τον αριθμό των επιβατών κατά 20%, επιτρέποντας αυξημένα κέρδη για τις αεροπορικές εταιρείες».

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα «Mirror», ο σχεδιασμός στοχεύει στις χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες και σε σύντομες πτήσεις, κι έτσι δεν αποκλείεται καθόλου να τις δούμε σε καμπίνα αεροπλάνου, όπως προβλέπουν παράγοντες της αγοράς, καθώς όσα υπόσχεται η όρθια θέση είναι ιδιαιτέρως δελεαστικά στις αεροπορικές εταιρίες.

Το πρόβλημα, -πρόβλημα για τις εταιρείες- είναι τι επίπεδα ασφάλειας προσφέρουν αυτές οι θέσεις.

Είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο να γίνουν τα σχέδια αυτά δεκτά από τους οργανισμούς πολιτικής Αεροπορίας όπως η FAA στις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.