ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Hawk T1 του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού «ξύρισε» αλεξιπτωτιστές! – Οι μαρτυρίες για το κάψιμο από τα καυσαέρια

Hawk T1 του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού «ξύρισε» αλεξιπτωτιστές! – Οι μαρτυρίες για το κάψιμο από τα καυσαέρια

Τον απόλυτο τρόμο έζησε ομάδα αλεξιπτωτιστών στο Σόλσμπερι της νότιας Αγγλίας όταν ένα μαχητικό αεροσκάφος του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού πέρασε «ξυστά» τους με ταχύτητα … 555 χλμ/ώρα!

Το Hawk T1 πέταξε σε απόσταση μόλις 30 μέτρων -τόσο κοντά δηλαδή που ο ένας από τους τέσσερις σοκαρισμένους αλεξιπτωτιστές είπε ότι σχεδόν «τσουρουφλίστηκε» από τα καυσαέρια του κινητήρα του.

«Ήταν το πιο σοβαρό περιστατικό αυτού του είδους που αντιμετώπισαν ποτέ μέλη της λέσχης μας», είπε εκπρόσωπος της ομάδας των αλεξιπτωτιστών.

Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε εικονική επίθεση όταν εισέβαλε στη ζώνη πτήσης των αλεξιπτωτιστών και τη σκηνή απαθανάτισε κάμερα προσαρμοσμένη στο κράνος του Μάρτιν Χάρις, ενός άλλου αλεξιπτωτιστή.

Ένα Hawk T1 εν πτήσει

΄Ερευνα που διενεργήθηκε για το παρ’ ολίγον μοιραίο περιστατικό αποκάλυψε ότι ήταν πολύ σοβαρός ο κίνδυνος μιας σύγκρουσης κι ο πιλότος του Hawk δεν είχε ενημερωθεί για την παρουσία αλεξιπτωτιστών κοντά στην περιοχή, όπου θα πετούσε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου το μαχητικό διέθετε ένα πεπαλαιωμένο σύστημα πλοήγησης κι ένα GPS που κατασκευάστηκε προ 20ετίας με ασπρόμαυρη οθόνη. Επίσης, όπως λέει το πόρισμα, ο πιλότος ίσως τυφλώθηκε από τον ήλιο καθώς πετούσε σε υψόμετρο 1.200 ποδιών και γι’ αυτό αντιλήφθηκε μόλις την τελευταία στιγμή τους αλεξιπτωτιστές. Το περιστατικό συνέβη στις 26 Ιανουαρίου, αλλά έγινε τώρα γνωστό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.