ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Επίδειξη ισχύος από την Πολεμική Αεροπορία: Όλα έτοιμα για την άσκηση «Μέδουσα 6» (φωτο)

Επίδειξη ισχύος από την Πολεμική Αεροπορία: Όλα έτοιμα για την άσκηση «Μέδουσα 6» (φωτο)

Με τις δραστηριότητες «εν όρμω» ξεκινά το Σάββατο (23/06/2018) η κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου, υπό την επωνυμία «Μέδουσα 6», στην οποία φέτος θα συμμετάσχουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κύπρου με προσωπικό και μέσα. Πέρυσι η Κύπρος είχε συμμετάσχει στη «Μέδουσα 5» ως παρατηρητής.

Οι δραστηριότητες εν όρμω θα πραγματοποιηθούν στη ναυτική βάση της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο και οι εν πλω στη θαλάσσια περιοχή βορείως της Αλεξάνδρειας, εντός του FIR Καΐρου.

Τα βασικά αντικείμενα της συνεργασίας/συνεκπαίδευσης περιλαμβάνουν:

– Την εξάσκηση ναυτικών δυνάμεων σε διαδικασίες ανθυποβρυχιακού και αντιαεροπορικού πολέμου, καθώς και πολέμου επιφανείας

– Την εξάσκηση αεροπορικών δυνάμεων σε διαδικασίες προστασίας και προσβολής στόχων επιφανείας

– Τον σχεδιασμό και εκτέλεση αμφιβίων επιχειρήσεων με συνδυασμό ναυτικών και αεροπορικών μέσων

– Την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών

– Την εξάσκηση σε διαδικασίες έρευνας-διάσωσης (SAR), νηοψίας και σε επιχειρήσεις ναυτικής αποτροπής (ΜΙΟ -Maritime Interdiction Operations)

– Την εκτέλεση ασκήσεως πυρών και βολών κατευθυνομένων βλημάτων επιφανείας – αέρος

Σκοπός της άσκησης είναι η περαιτέρω προαγωγή της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών με τη βελτίωση του επιπέδου επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών.

Η Ελλάδα θα συμμετέχει με 2 φρεγάτες με τα οργανικά ελικόπτερά τους, ένα υποβρύχιο, 8 αεροσκάφη F-16 (εκ των οποίων 4 θα μετασταθμεύσουν και θα επιχειρούν από αεροπορική βάση της Αιγύπτου, 1 αεροσκάφος C-130, 1 αεροσκάφος AWACS, ένα ελικόπτερο Chinook, 2 επιθετικά ελικόπτερα AH-64 APACHE και προσωπικό των ειδικών δυνάμεων.

Η Κύπρος θα συμμετέχει με ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης και προσωπικό των ειδικών δυνάμεων.

Η Αίγυπτος θα συμμετέχει με 1 ελικοπτεροφόρο (Mistral Class), 2 φρεγάτες, 1 υποβρύχιο, 2 πυραυλακάτους, 6 αεροσκάφη F-16, 2 αεροσκάφη RAFALE, 1 αεροσκάφος E2-C, 1 ελικόπτερο και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η «Μέδουσα 6» θα ολοκληρωθεί στις 29 Ιουνίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.