ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

B-21: Το νέο απόρρητο βομβαρδιστικό αεροσκάφος που θα κάνει κυρίαρχο την USAF στους αιθέρες

B-21: Το νέο απόρρητο βομβαρδιστικό αεροσκάφος που θα κάνει κυρίαρχο την USAF στους αιθέρες

Το σούπερ μυστικό πρόγραμμα της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας για το νέο βομβαρδιστικό B-21 βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο της ανάπτυξής του, που αφορά σχεδιαστική αναθεώρηση του πρωτότυπου σχεδίου και το οποίο πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018, δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου ταχείας ικανότητας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Πολεμική Αεροπορία θέλει να αγοράσει τουλάχιστον 100 B-21. Τον Οκτώβριο του 2015, απένειμε στη Northrop Grumman σύμβαση κατασκευής, η οποία εκτιμάται ότι έχει αξία 21,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η υπηρεσία δήλωσε ότι κάθε αεροσκάφος αναμένεται να κοστίσει περίπου 550 εκατομμύρια δολάρια.

Εκτός αυτού, πολύ λίγες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στο κοινό λόγω της υψηλού επιπέδου μυστικότητας του, συμπεριλαμβανομένης της συνολικής αξίας των συμβάσεων που δόθηκαν στη Northrop.

Πέρυσι, ο στρατηγός Stephen Wilson, αντιπρόεδρος του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε στους νομοθέτες ότι το B-21 είχε ολοκληρώσει την προκαταρκτική φάση του σχεδιασμού του.

Ένα σημαντικό ζήτημα, φαινόταν να επικεντρώνεται γύρω από τη ροή του αέρα μέσω του κινητήρα B-21. Η Pratt & Whitney δεν έχει αποκαλύψει το μοντέλο των κινητήρων που χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία του αεροσκάφους, αλλά πιστεύεται ότι το βομβαρδιστικό θα χρησιμοποιήσει μια παραλλαγή του F135 που έχει κατασκευαστεί για το F-35.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτά τα προβλήματα στους κινητήρες βρέθηκαν καθώς το πρόγραμμα άρχισε να οδηγείται από το στάδιο σχεδιασμού σε δοκιμή πραγματικού υλικού και από τότε έχει επιλυθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.