ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Saab 35 Draken: Δείτε να πετά σήμερα το πρωτοποριακό σουηδικό μαχητικό του 1955

Saab 35 Draken: Δείτε να πετά σήμερα το πρωτοποριακό σουηδικό μαχητικό του 1955

Το Saab 35 Draken ήταν το πρωτοποριακό μαχητικό που ανέπτυξε η Σουηδία και το πρώτο καθαρά υπερηχητικό αεροσκάφος στην Ευρώπη (μπορούσε να περάσει το mach 1 σε ευθεία οριζοντία πτήση αντί κατά τη διάρκεια βύθισης).

Είναι εκπληκτικό πώς σε μία εποχή χωρίς κομπιούτερ, σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και τέθηκε σε μαζική παραγωγή ένα τόσο πρωτοποριακό σχέδιο που σχεδιαστικά θυμίζει μαχητικά 5ης γενιάς!

Το αεροσκάφος πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το 1955 κάτι που σημαίνει πως σχεδιαστικά βρισκόταν σε εξέλιξη από τις αρχές της δεκαετίας του ΄50. Χρησιμοποιήθηκε επιχειρησιακά μέχρι το 1974.

Δείτε βίντεο από επίδειξη του αεροσκάφους που ανήκει στη Φινλαδική Αεροπορία, για τα 100 χρόνια της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.