ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Su-57: To νέο stealth μαχητικό της Ρωσίας (βίντεο)

Su-57: To νέο stealth μαχητικό της Ρωσίας (βίντεο)

Η Ρωσία αναπτύσσει το Su-57 το stealth μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς και αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του, ενώ κάποια πρωτότυπα έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο της Συρίας.

Το Su-57 θα είναι το καμάρι των Ρώσων, όταν τεθεί τα επόμενα χρόνια σε πλήρη λειτουργία. Πρόκειται για ένα stealth μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς, σχεδιασμένο για να καλύπτει τόσο ρόλους αεροπορικής υπεροχής, όσο και ρόλους κρούσης στόχων επιφανείας. Σχεδιάστηκε ως απάντηση στα αμερικανικά F-22 και F-35. Διαθέτει stealth χαρακτηριστικά και το σχήμα του είναι αρκετά πεπλατυσμένο.

Αν και δεν γνωρίζουμε όλες τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του, λόγω της άκρως απόρρητης διαβάθμισης που έχει η διαδικασία ανάπτυξης του, εκτιμάται ότι θα έχει δυνατότητες πολύ κοντά σε αυτές του F-22 Raptor, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να αντιμετωπίσει με άνεση τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, καθώς δεν υφίσταται περιορισμούς στις επιδόσεις του, κάτι που συμβαίνει με τα F-35 εξαιτίας του κάθετου συστήματος απογείωσης του.

Το μαχητικό είναι δικινητήριο και θα διαθέτει 5 ραντάρ που λειτουργούν και ανιχνεύουν σε διάφορες ζώνες συχνοτήτων. Έχει δυνατότητα υπερηχητικής πτήσης χωρίς μετάκαυση. Ενώ, αναπτύσονται και νέοι κινητήρες που θα αυξάνουν ακόμα περισσότερο τις ικανότητες του. Το Su-57 αναμένεται να μπορεί να φέρει ότι πιο εξελιγμένο έχει να επιδείξει η ρωσική αμυντική βιομηχανία σε πυραυλικά συστήματα, αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους και αέρος-επιφανείας.

Από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Su-57 είναι η ταχύτητα, η ευελιξία και η ακρίβεια του, τα οποία επιτρέπουν στους έμπειρους ρώσους πιλότους να πραγματοποιούν και τους πιο απίθανους ελιγμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.