ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

F-35: 10 τουρκικές εταιρίες εμπλέκονται στην κατασκευή του

F-35: 10 τουρκικές εταιρίες εμπλέκονται στην κατασκευή του

Τη ίδια ώρα που η ελληνική αμυντική βιομηχανία έχει απαξιωθεί η τουρκική παράγει εξαρτήματα των stealth μαχητικών F-35.

Με διακριτή συμμετοχή σχεδόν σε όλα τα στάδια της παραγωγής και σε βασικά τμήματα του αόρατου αεροσκάφους πέμπτης γενιάς. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία η Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία αναμένει τζίρο άνω των 12 δις δολαρίων.

Alp Aviation: Η Alp Aviation, η οποία έχει υποστηρίξει το πρόγραμμα από το 2004, κατασκευάζει δομικά στοιχεία για το F-35, εξαρτήματα εξοπλισμού προσγείωσης και κινητήρες F135 με ενσωματωμένο ρότορα πτερυγίων με κινητήρα τιτανίου.

ASELSAN: Η ASELSAN ξεκίνησε επίσης παραγωγικές δραστηριότητες πλήρους κλίμακας για την ανάπτυξη προσεγγίσεων παραγωγής για προηγμένα οπτικά στοιχεία που αποτελούν μέρος του συστήματος οπτικών στόχων F-35 Electro και συνεργάζεται με τη Northrop Grumman στον ηλεκτρονικό ελεγκτή διασύνδεσης αεροσκαφών F-35 CNI.

AYESAS: Η AYESAŞ είναι σήμερα ο μόνος προμηθευτής ηλεκτρονικών καρτών για τη διεπαφή τηλεχειρισμού πυραύλων και την οθόνη πανοραμικών γραφείων, τα οποία είναι δύο βασικά εξαρτήματα F-35.

FOKKER ELMO: Η FOKKER ELMO, η οποία παράγει το 40% του συστήματος ηλεκτρικής καλωδίωσης και διασύνδεσης F-35 (EWIS), υποστηρίζει επίσης την TAI με όλα τα καλωδιακά συστήματα κεντρικού τμήματος. Η FOKKER ELMO έχει επίσης αναπτύξει το EWIS, το οποίο παράγεται για τον κινητήρα και μεγάλο μέρος του οποίου παράγεται στις εγκαταστάσεις του στη Σμύρνη.

HAVELSAN: Από το 2005, το εκπαιδευτικό σύστημα F-35 που υποστηρίζει το μελλοντικό τουρκικό F-35 Integrated Pilot and Maintenance Training Center (ITC) και διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη του εκπαιδευτικού συστήματος στην Τουρκία.

Roketsan και TUBITAK-SAGE: Η ROKETSAN και η TUBITAK-SAGE αναπτύσσουν, ενσωματώνουν και κατασκευάζουν τον πυραύλο ακριβείας SOM. το υποστρατηγικό όπλο που χρησιμοποιείται από το F-35.

KALE HAVACILIK: Η KALE AVIATION, η οποία υποστηρίζει το F-35 από το 2005, δημιουργεί κατασκευαστικά μέρη και εξαρτήματα του αεροσκάφους F-35 μαζί με την TAI. Η Kale Aviation, η οποία υποστηρίζει την Heroux Devtek ως τον μοναδικό προμηθευτή των συγκροτημάτων συστημάτων ασφαλείας των τριών τύπων αεροσκαφών, δημιούργησε επίσης μια κοινή επιχείρηση με την Pratt & Whitney στη Σμύρνη για την παραγωγή κινητήρων.

MIKES: Υποστηρίζοντας το πρόγραμμα F-35 από το 2004, η MIKES παρέχει εξαρτήματα και συγκροτήματα αεροσκαφών F-35 για την British Aerospace Engineering (BAE) και τη Northrop Grumman.

TAI (Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία): η οποία υποστηρίζει στρατηγικά το πρόγραμμα F-35 από το 2008 και παρέχει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε όλα τα αεροσκάφη F-35, την παραγωγή και εγκατάσταση αεροσκάφους στο μέσο πλαίσιο μαζί με το Northrup Grumman, καλύμματα και αγωγούς εισόδου αέρα και σύνθετου αέρα. Η TAI έχει επίσης επιλεγεί για να αντιπροσωπεύει τα οργανικά οπλοστάσια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο πλαίσιο του συστήματος ALGS (Autonomous Logistics Global Support), παράγοντας περίπου το 50% των εναλλακτικών εξοπλισμών εναλλακτικών εργασιών (AME) του F-35, συμπεριλαμβανομένων πιλότων και προσαρμογέων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

KALE HAVACILIK: Η KALE AVIATION, η οποία υποστηρίζει το F-35 από το 2005, κατασκευάζει κατασκευαστικά μέρη και εξαρτήματα του αεροσκάφους F-35 μαζί με την TAI. Η Kale Aviation, η οποία υποστηρίζει την Heroux Devtek ως μοναδικό προμηθευτή για τα συγκροτήματα κλειδαριάς των τριών τύπων αεροσκαφών, συνεργάζεται επίσης με την Pratt & Whitney δημιουργώντας στη Σμύρνη μια κοινή μονάδα παραγωγής κινητήρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.