ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

F-117 Nighthawk : Το θρυλίκο stealth βομβαρδιστικό των ΗΠΑ (βίντεο)

F-117 Nighthawk : Το θρυλίκο stealth βομβαρδιστικό των ΗΠΑ (βίντεο)

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού πολέμου οι ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα αεροπλάνο το οποίο θα μπορούσε να επιχειρεί χωρίς να εντοπίζεται από το Σοβιετικό σύστημα αεράμυνας.

Η αμερικανική εταιρεία ΄Lockheed Martin προώθησε την ανάπτυξη του F117 για να εξυπηρετήσει τις ραγδαία αυξανόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ.

Το F-117 Nighthawk είναι ένα μονοθέσιο, δικινητήριο, βομβαρδιστικό αεροσκάφος, το οποίο αναπτύχθηκε από το μυστικό τμήμα Skunk Works της Lockheed Martin. Το F-117 ήταν το πρώτο αεροσκάφος που σχεδιάστηκε γύρω από την τεχνολογία stealth. Η παρθενική πτήση του Nighthawk πραγματοποιήθηκε το 1981 και το αεροσκάφος επέτυχε την αρχική επιχειρησιακή του ικανότητα το 1983.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο με εντυπωσιακές εικόνες από τις πτητικές επιδόσεις του θρυλικού F117 της USAF. Στο βίντεο παρουσιάζεται η ιστορία της ανάπτυξης του αεροσκάφους, τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του και τέλος εντυπωσιακές εικόνες από την επιχειρησιακή διαδρομή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.