ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

F-35 vs Rafale: Ποιο μαχητικό είναι το καλύτερο (βίντεο)

F-35 vs Rafale: Ποιο μαχητικό είναι το καλύτερο (βίντεο)

Το αμερικανικό F35 και το γαλλικό Rafale αναμετρούνται σε νέο βίντεο.Τα δύο μαχητικά αεροσκάφη είναι από τα καλύτερα στον κόσμο καθώς μπορούν να εκτελέσουν πολλαπλούς ρόλους.

Αυτοί περιλαμβάνουν επιχειρήσεις εναέριας υπεροχής, επίθεση σε χερσαίους στόχους και την αναγνώριση. Παρά τους παρόμοιους στόχους τους, αυτά τα αεροσκάφη είναι εξαιρετικά διαφορετικά, όχι μόνο στον σχεδιασμό, αλλά και στην κατασκευή τους και ακόμη τη φιλοσοφία πίσω από αυτά. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ποιο αεροσκάφος θα επικρατούσε σε μία μεταξύ τους αναμέτρηση.

Το F-35 εισήχθη για πρώτη φορά το 2015. Έχουν κατασκευαστεί μέχρι τώρα 280 jets όλων των παραλλαγών με κόστος μονάδας 85+ εκ. $.

Από την άλλη πλευρά, ο Rafale κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2001. Μέχρι στιγμής έχουν κατασκευαστεί περίπου 164 αεριωθούμενα. Το κόστος ανά μονάδα ανέρχεται στα περίπου 70 εκ. $.

Το F-35 έχει σχεδιαστεί για να έχει χαμηλή διατομή ραντάρ με τη βοήθεια απορροφητικών υλικών. Από την άλλη, το Rafale δεν έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ικανότητα stealth.

Το F-35 ενσωματώνει την πιο προηγμένη τεχνολογία ραντάρ και επικοινωνιών. Θα είναι επίσης το πρώτο μαχητικό που διαθέτει δυνατότητα σύζευξης μέσω δορυφόρου. Από την άλλη πλευρά, το Rafale είναι εξοπλισμένο με radar παθητικής ηλεκτρονικής σάρωσης Thales RBE2.

Και τα δύο αεροσκάφη είναι εξίσου εξοπλισμένα με βλήματα κατά στόχων εντός και πέραν του οπτικού ορίζοντα. Το F-35 είναι οπλισμένο με ένα πυροβόλο GAU-22 / A 25 χιλ. Το αεροσκάφος έχει δύο διαμερίσματα εσωτερικής αποθήκευσης όπλων και 6 εξωτερικούς πυλώνες ανάρτησης όπλων με ωφέλιμο φορτίο 9 τόνων. Από την άλλη πλευρά, το Rafale μπορεί να μεταφέρει φορτία άνω των 9 τόνων στα 14 σημεία εξωτερικής ανάρτησης.

Η σειρά των όπλων τους περιλαμβάνει βλήματα αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους, αέρος-επιφανείας, κατευθυνόμενες και μη κατευθυνόμενες βόμβες. Για μια στρατηγική αποστολή το Rafale μπορεί να μεταφέρει το πυρηνικό standoff βλήμα Storm Shadow.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε σε βίντεο ενδιαφέρουσες πληροφορίες και εντυπωσιακές εικόνες από την δράση τους:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.