ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τα τελευταία λόγια του άντρα που έκλεψε το αεροπλάνο: «Είμαι ένας διαλυμένος άνθρωπος που μερικές βίδες του λάσκαραν»

Τα τελευταία λόγια του άντρα που έκλεψε το αεροπλάνο: «Είμαι ένας διαλυμένος άνθρωπος που μερικές βίδες του λάσκαραν»

Στο φως της δημοσιότητας βλέπει ο συγκλονιστικός διάλογος που είχε ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας με τον εργαζόμενο που έκλεψε αεροπλάνο από το αεροδρόμιο του Σιάτλ και το έριξε λίγο αργότερα στη θάλασσα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 29χρονος πιλότος στο Σιάτλ ήταν μηχανικός, εργαζόταν για μια αεροπορική εταιρεία, είχε αυτοκτονικές τάσεις και πιθανόν σκοτώθηκε κατά τη συντριβή. Στον διάλογο που είχε με τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας, ο άντρας ακούγεται να περιγράφει τον εαυτό του ως «διαλυμένο άνθρωπο» με μερικές «λασκαρισμένες βίδες»!

Ο ελεγκτής αποκαλεί τον 29χρονο άντρα Ριτς και Ρίτσαρντ. Ο άντρας ακούγεται ενθουσιασμένος, δίχως αίσθηση κινδύνου, στο ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιεύεται στους «The Seattle Times».

Ο 29χρονος ακούγεται αρχικά να λέει ότι έβαλε καύσιμα στο αεροσκάφος, αν και αργότερα αρχίζει να προβληματίζεται για το πόσο γρήγορα καταναλώνονται. «Έχω πέσει στις 2.100 (λίβρες). Ξεκίνησαν με 30κάτι… Δε ξέρω ποια είναι η κατανάλωση στην απογείωση, όμως καίγονται αρκετά ταχύτερα απ’ ό,τι ανέμενα», λέει.

Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας απαντά ψύχραιμα και ήρεμα, προφανώς επειδή δε θέλει να αναστατώσει τον 29χρονο, ενώ επιχειρεί να τον πείσει να προσγειωθεί.

«Υπάρχει διάδρομος λίγο έξω από τη δεξιά σου πλευρά, σε περίπου ένα μίλι», του λέει, αναφέροντας το όνομα στρατιωτικής αεροπορικής βάσης.

«Ω φίλε», απαντά αμέσως ο Ριτς. «Αυτοί οι τύποι θα με χτυπήσουν εάν προσπαθήσω να προσγειωθώ εκεί. Νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι και εκεί πάνω επίσης. Δεν θα ήθελα να το κάνω αυτό. Πιθανόν να έχουν αντι-αεροπορικά».

«Δεν έχουν τίποτα απ’ όλα αυτά» απαντά ο ελεγκτής. «Ψάχνουμε απλώς να βρούμε ένα μέρος για εσένα ώστε να προσγειωθείς με ασφάλεια».

«Δεν είμαι ακριβώς έτοιμος να το προσγειώσω ακόμη», λέει ο Ριτς, προσθέτοντας ότι «πρέπει να σταματήσω να κοιτώ τα καύσιμα διότι μειώνονται ταχύτατα».

Ενώ ο ελεγκτής του ζητά να στρίψει υποσχόμενος ότι θα τον προσγειώσουν, ο άντρας ακούγεται να λέει: «Αυτό είναι πιθανότατα ισόβια ε; Ελπίζω πως είναι για έναν τύπο σαν κι εμένα».

Ο ελεγκτής του ζητά να μην το σκέφτεται αυτό και απλά να στρίψει.

Αργότερα, ο Ριτς λέει: «Έχω πολλούς ανθρώπους που νοιάζονται για εμένα. Θα είναι απογοήτευση γι’ αυτούς να ακούσουν ότι το έκανα αυτό. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη σε κάθε έναν απ’ αυτούς. Απλά ένας διαλυμένος άνθρωπος, που μερικές βίδες του λάσκαραν, υποθέτω. Δε το γνώριζα ποτέ μέχρι σήμερα»!

Λίγο πριν τη συντριβή του αεροπλάνου, ο Ριτς ακούγεται να λέει πως μία από τις μηχανές σβήνει.

Τελικά το αεροσκάφος έπεσε σε δάσος του νησιού Κέτρον στο Πάτζετ Σάουντ, στον κόλπο του Σιάτλ, ευτυχώς δίχως να υπάρξουν θύματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.