ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προβλήματα υποξίας στα αμερικανικά T-6A Texan II -«Καμπανάκι» για την ΠΑ

Προβλήματα υποξίας στα αμερικανικά T-6A Texan II -«Καμπανάκι» για την ΠΑ

Προβλήματα με το σύστημα παραγωγής οξυγόνου OBOGS (On-Board Oxygen Generating System) ταλαιπωρούν τα αμερικανικά εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6, ίδιου τύπου με αυτά που χρησιμοποιεί και η ΠΑ.

Τα προβλήματα όπως αναφέρεται έχουν να κάνουν με την διακύμανση των συγκεντρώσεων οξυγόνου στο σύστημα OBOGS.

Μετά από μια μελέτη διάρκειας 6 μηνών από την διοίκησης αεροπορικού υλικού ανακαλύφθηκε ότι το πρόβλημα περιγραφικέ ως «’ένας κύριος παράγοντας για την δημιουργία ανεξήγητων ψυχολογικών συμβάντων σε πιλότους των Τ-6».

«Τα μεταβαλλόμενα επίπεδα οξυγόνου, αν και σε μεγαλύτερη ποσότητα από ότι χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός είχαν ως αιτία τη δημιουργία ψυχολογικού στρες στους πιλότους, αν και πολλοί από αυτούς προσαρμόστηκαν χωρίς να παρατηρήσουν το πρόβλημα», αναφέρεται στην έκθεση.

Αν και όπως αναφέρθηκε οι περισσότεροι πιλότοι αντιμετώπισαν τα συμφύρματα αυτά χωρίς να γνωρίζουν την αιτίας τους, εντούτοις κάποιοι ανέπτυξαν συμπτώματα παρόμοια με αυτά της υποξίας που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην αναπνοή, ζαλάδα και αποπροσανατολισμό.

Σύμφωνα με την αμερικανική Αεροπορία το πρόβλημα εντοπίστηκε και διορθώθηκε με επανασχεδίαση του OBOGS και συχνότερη συντήρηση του.

Παρόλα αυτά ένα ακόμη ατύχημα με Τ-6, σημειώθηκε πριν από δύο ημέρες όταν αεροσκάφος υπαγόμενο στην 12 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Πτήσεων συνετρίβη σε περιοχή βορειοανατολικά του Σαν Αντόνιο στο Τέξας.

Τα δυο μέλη του πληρώματος μπόρεσαν να εκτιναχθούν με ασφάλεια και ελαφρούς τραυματισμούς.

Το αεροσκάφος έπεσε σε ένα άδειο χωράφι και δεν υπήρξαν θύματα ή άλλοι τραυματισμοί στο έδαφος, ούτε και ζημιές σε οικήματα.

Είναι άγνωστο εάν ο παράγοντας υποξία έπαιξε πόσο στο συγκεκριμένο ατύχημα.

Σε κάθε περίπτωση η ΠΑ θα πρέπει να εξετάσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και αν χρειάζονται ρυθμίσεις στο σύστημα OBOGS των ελληνικών Τ-6.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.