Ιράκ: Το Ισλαμικό Κράτος προχώρησε σε εκτελέσεις 9 στελεχών του

Ιράκ: Το Ισλαμικό Κράτος προχώρησε σε εκτελέσεις 9 στελεχών του

Σύμφωνα με τον Ιρακινό λοχαγό Μοατάζ Αλ Χαμαντάνι, που μίλησε σε κουρδικό μέσο, οι εννέα οπλαρχηγοί είχαν αραβικές και δυτικές υπηκοότητες.

Εκτελέστηκαν δημόσια στο κέντρο της πόλης Ταλ Αφάρ, τελευταίο σημαντικό προπύργιο των ισλαμιστών στο βορειοδυτικό Ιράκ, η οποία βρίσκεται 70 χιλιόμετρα δυτικά της Μοσούλης.

Ο λοχαγός Χαμαντάνι είπε ότι οι πληροφορίες του προέρχονται από κατοίκους της Ταλ Αφάρ. Όπως εκείνοι του είπαν, η ομαδική εκτέλεση τόσων στελεχών της οργάνωσης από τους συντρόφους τους οφείλεται στις εσωτερικές έριδες και διαιρέσεις στους κόλπους των εξτρεμιστών και στις αλληλοκατηγορίες που εκτοξεύονται για τα αίτια της ήττας.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, δεν μπόρεσε να μάθει με ποιο τρόπο εκτελέστηκαν οι ισλαμιστές οπλαρχηγοί. Ωστόσο, το Ισλαμικό Κράτος συνήθως σκοτώνει τους δικούς του με εκτελεστικό απόσπασμα.

Ο λοχαγός Χαμαντάνι είπε ακόμα ότι μεταξύ των εκτελεσθέντων ήταν ένας Ρώσος, ένας Βρετανός και ένας Τούρκος πολίτες, δίχως όμως να γνωρίζει τα ονόματά τους και τις θέσεις τους στην οργάνωση.

Η οργάνωση εκτέλεσε επίσης τον Αμπού Οθμάν Αλ Σουρί, έναν Σύρο που τον είχαν ορίσει «δήμαρχο» της Ταλ Αφάρ και τον αραβικής υπηκοότητας Μπαϊσάν Αταλάχ, επικεφαλής της θρησκευτικής Αστυνομίας της οργάνωσης.

Η Ταλ Αφάρ έχει αποκλειστεί από τις ιρακινές παραστρατιωτικές μονάδες της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, οι οποίες αναμένουν να ολοκληρωθεί η απελευθέρωση της Μοσούλης για να επιτεθούν στην Ταλ Αφάρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: tribune.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.