Αναστέλλονται από την Γερμανία οι απελάσεις προσφύγων προς το Αφγανιστάν μετά την πολύνεκρη επίθεση

Αναστέλλονται από την Γερμανία οι απελάσεις προσφύγων προς το Αφγανιστάν μετά την πολύνεκρη επίθεση

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα της αναστέλλει τις απελάσεις προσφύγων προς το Αφγανιστάν μετά την επίθεση που στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 90 ανθρώπους χθες στην Καμπούλ, κοντά στην πρεσβεία της Γερμανίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας θα επαναξιολογήσει έως τον Ιούλιο την κατάσταση στον τομέα της ασφάλειας στο Αφγανιστάν και έως τότε το Βερολίνο θα προχωρά σε «εθελούσιες επιστροφές» και σε «απελάσεις προσώπων που είναι ενδεχομένως επικίνδυνα κι εγκληματιών εξετάζοντας κατά περίπτωση την κάθε υπόθεση» δήλωσε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης ενώπιον δημοσιογράφων στο Βερολίνο.

Το Βερολίνο ματαίωσε ήδη από χθες την προγραμματισμένη απογείωση μιας πτήσης τσάρτερ με Αφγανούς που επρόκειτο να απελαθούν από τη χώρα, αμέσως μετά την επίθεση με παγιδευμένο φορτηγό που σημειώθηκε την Τετάρτη το πρωί στην διπλωματική συνοικία της Καμπούλ, σε κοντινή απόσταση από τη γερμανική πρεσβεία. Στην επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 90 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, ενώ περίπου 400 τραυματίστηκαν.

Η επίθεση, για την οποία προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης, είναι η φονικότερη στην Καμπούλ μετά την πτώση των Ταλιμπάν το 2001.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.