ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νεκροί από αστυνομικά πυρά οι τρομοκράτες του Λονδίνου – Οι πρώτες φωτογραφίες

Νεκροί από αστυνομικά πυρά οι τρομοκράτες του Λονδίνου – Οι πρώτες φωτογραφίες

Τα ξημερώματα της Κυριακής το BBC 2 έδωσε στην δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του ενός εκ των τριών δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο.

Στην φωτογραφία ο δράστης είναι στο έδαφος μετά τα αστυνομικά πυρά που έχει δεχθεί με την αστυνομία να επιβεβαιώνει αργότερα ότι τόσο αυτός όσο και οι άλλοι δύο τρομοκράτες είναι νεκροί.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία ήταν ζωσμένος με μεταλλικά κουτιά τα οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ήταν «ψεύτικα». Στόχος του όπως και των άλλων τρομοκρατών ήταν να δίνουν την εντύπωση ότι ήταν βομβιστές αυτοκτονίας προκειμένου έτσι να καθυστερήσουν την εξουδετέρωσή τους από τους αστυνομικούς, οι οποίοι, όπως πίστευαν, θα ήταν πιο διστακτικοί αν πίστευαν ότι οι δράστες μετέφεραν εκρηκτικά.

Την φωτογραφία τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας ένα λεπτό, όπως έγραψε, μετά την επέμβαση της αστυνομίας:

https://www.instagram.com/p/BU5JN9hlX-e/?taken-by=fried_chicken

Σε μια δεύτερη φωτογραφία φαίνονται δύο άντρες ακίνητοι στο έδαφος στην αγορά του Μπόροου με τη Daily Mail να επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες σύμφωνα με τους οποίους πρόκειται για δύο από τους τρομοκράτες που χτύπησαν στο Λονδίνο. Κατά τις ίδιες μαρτυρίες ο ένας από τους δύο ήταν ζωσμένος στο στήθος με λευκά αντικείμενα.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο Guardian αναφέρουν ότι οι τρεις τρομοκράτες έπεσαν νεκροί μετά από πυρά που δέχθηκαν μέσα από θωρακισμένο όχημα της βρετανικής αστυνομίας, το οποίο περιπολούσε στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν νωρίτερα ότι οι δράστες της επίθεσης φώναξαν «αυτό είναι για τον Αλλάχ» πριν να επιτεθούν με μαχαίρι κατά ανυποψίαστων περαστικών.

Παράλληλα τη «χαρά» τους για την επίθεση στο Λονδίνο εκφράζουν στα social media υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.