Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη επίθεσης στην Αυστραλία (βίντεο)

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη επίθεσης στην Αυστραλία (βίντεο)

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε χθες την ευθύνη για μια μία επίθεση και ομηρία πολίτη από ένοπλο άνδρα στην Αυστραλία, λέγοντας ότι ο ύποπτος είχε προβεί στην πράξη του λόγω της συμμετοχής της χώρας του Ειρηνικού σε στρατιωτικές επιχειρήσεις υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της μαχητικής οργάνωσης.

“Η επίθεση στη Μελβούρνη της Αυστραλίας διεξήχθη από έναν στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους σε απάντηση του καλέσματος για τη στοχοποίηση πολιτών συμμαχικών κρατών”, είπε το πρακτορείο Amaq της οργάνωσης.

Χθες η αστυνομία της Αυστραλίας πυροβόλησε και σκότωσε έναν ένοπλο στη Μελβούρνη ο οποίος κρατούσε μια γυναίκα όμηρο. Ο ένοπλος είχε πυροβολήσει τρεις αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης, που κράτησε πάνω από ώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και RT.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.