ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αποκωδικοποιημένα μηνύματα αποκαλύπτουν το λόγο αναβολής ταξιδιού του Γκιουλέν στην Τουρκία

Αποκωδικοποιημένα μηνύματα αποκαλύπτουν το λόγο αναβολής ταξιδιού του Γκιουλέν στην Τουρκία

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ανατολή», επικαλούμενο πληροφορίες από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Άγκυρας αναφέρει πως υπάρχουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο στα οποία αναφέρεται ο λόγος που ο Φετουλάχ Γιουλέν δε βρισκόταν στην Τουρκία για να ηγηθεί του πραξικοπήματος.

Τα μηνύματα αναφέρουν πως λόγοι υγείας ανάγκασαν τον «ιθύνοντα νου» του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στη γειτονική χώρα να μη δώσει το παρόν .

«Αν η υγεία μου το επιτρέψει, θα μπορούσα και εγώ να συμμετάσχω (στο πραξικόπημα). Αλλά χρειάζονται δέκα ώρες για να ταξιδέψει κανείς στην Τουρκία με αεροπλάνο και η υγεία μου ίσως να μην το επιτρέψει», φέρεται να λέει ένα μέλος της οργάνωσης, που ζει στην Αφρική, ότι ανέφερε ο Γκιουλέν, σύμφωνα με αποκρυπτογραφημένο email.

Ένα άλλο μέλος της οργάνωσης FETO, που έχει την κωδική ονομασία «saliha86», έγραψε σε μήνυμα σε άλλα μέλη:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το κήρυγμα της Παρασκευής ήταν ενθουσιώδες και γεμάτο συγκίνηση. Όλοι έκλαψαν πάρα πολύ. “Ας ενωθείτε όλοι και ας προχωρήσετε. Αν ξεφύγουμε από το μονοπάτι μας, αυτό σημαίνει ότι είμαστε ασταθείς” είπε (ο Γκιουλέν). Αυτός έκλαψε πολύ και όταν αυτός έκλαψε, κλάψαμε όλοι. “Δεν απέμεινε πολύς καιρός. Αυτή η εποχή θα λάβει τέλος. Δεν είναι δική μου εκτίμηση, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και εσωτερικές δυνάμεις, έχουν συμφωνήσει σε αυτό”».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.