Ιταλία: Σύλληψη 15 ατόμων για μεταφορά υπόπτων για τρομοκρατία

Ιταλία: Σύλληψη 15 ατόμων για μεταφορά υπόπτων για τρομοκρατία

Η εισαγγελία του Παλέρμο της Σικελίας διέταξε σήμερα τη σύλληψη 15 προσώπων με την κατηγορία ότι οργάνωναν χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονα ταχύπλοα- ταξίδια υπόπτων για ισλαμική τρομοκρατία από την Τυνησία στην Κάτω Ιταλία.

Η ιταλική οικονομική αστυνομία κατάφερε να συλλέξει κύριας σημασίας στοιχεία για πέντε παράνομα ταξίδια, διαπιστώνοντας ότι ο κάθε επιβάτης έπρεπε να καταβάλει από 2.000 έως 3.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει στη διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα La Repubblica, τα ταχύπλοα αναχωρούσαν από τις ακτές της Τυνησίας και ολοκλήρωναν τα ταξίδια τους κοντά στην πόλη Μαρσάλα της Σικελίας. Σύμφωνα με στοιχεία της ιταλικής δικαιοσύνης, αυτά τα «ταξί θαλάσσης» φέρεται να μετέφεραν και άτομα που συνδέονται με οργανώσεις τζιχαντιστών, τα οποία συνέχισαν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη. «Ελπίζω να φτάσω στην Ιταλία και να μην με ξαναστείλουν πίσω λόγω τρομοκρατίας», λέει ένας από τους πελάτες των διακινητών, σε τηλεφωνική του συνομιλία που κατέγραψαν οι ιταλικές αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επικεφαλής του παράνομου αυτού δικτύου ήταν ένας 28χρονος Τυνήσιος, ο οποίος είχε καταφέρει να εξασφαλίσει σημαντική υποστήριξη και συνεργούς σε πολλές περιοχές της Ιταλίας αλλά και σε βορειοευρωπαϊκές χώρες. Τα ταξίδια από την Τυνησία στη Σικελία πραγματοποιούνταν μόλις σε τρεις ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.