Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν τους Κούρδους της Συρίας με όπλα αξίας 500 εκ. δολαρίων!

Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν τους Κούρδους της Συρίας με όπλα αξίας 500 εκ. δολαρίων!

Νέα κρίση προβλέπεται να ξεσπάσει στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις αφού πλέον το να δοθούν όπλα από τις ΗΠΑ στους Κούρδους της Συρίας θεωρείται δεδομένο, και μάλιστα αξίας 500 εκ. δολαρίων!

Πρόκειται για τη σοβαρότερη κρίση από τότε που ιδρύθηκε η Τουρκική Δημοκρατία, όπως γράφει το pontosnews του Σάββα Καλεντερίδη.

Ο νέος αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ, παρά τις αλλεπάλληλες αντιδράσεις και σκληρές δηλώσεις του Ερντογάν και των λοιπών πολιτικών αξιωματούχων, για τη συνεργασία των ΗΠΑ με τους Κούρδους της Συρίας, οχι μόνο δεν περιορίζει τη συνεργασία, την επεκτείνει και επιπλέον την καθιστά μόνιμη.

Στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ για το 2018, στο πρόγραμμα Επιχειρήσεων Εξωτερικού-Εκπαίδευση και Εξοπλισμός ξένων στρατιωτικών τμημάτων, που ανέρχεται συνολικά σε 64 δισ. δολάρια, προβλέπεται να διατεθεί το ποσό του 1, 769 δισ. δολαρίων σε στρατιωτικά τμήματα που δρουν στο Ιράκ και τη Συρία.

Από αυτά, το 1, 269 δισ. θα διατεθεί στο στρατό του Ιράκ και τους Πεσμεργκά της Αυτόνομης Κουρδικής Διοίκησης και τα 500 εκατ. θα δοθούν για τον εξοπλισμό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, που στην ουσία σημαίνει στους Κούρδους της Ροζάβα, που ανήκουν στο PYD.

Από τα 500 εκατ., τα 393 θα δοθούν για αγορά οπλισμού, πυρομαχικών και άλλων εφοδίων και υλικών που είναι απαραίτητα για τη συγκρότηση ενός τακτικού στρατού.

Να υπογραμμιστεί το εξής σοβαρότατο ζήτημα: Για να αποφασίσουν οι ΗΠΑ να εξοπλίσουν έναν κουρδικό στρατό στη Συρία, το 2018, αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται σε έναν σχεδιασμό που υπερβαίνει αυτόν της αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δηλαδή, οι ΗΠΑ συγκροτούν και εξοπλίζουν έναν στρατό, ο οποίος θα υπηρετήσει ένα κράτος, το οποίο θα δημιουργηθεί την περιοχή, και αυτό είναι το αυτόνομο κουρδικό κράτος της Β. Συρίας, αυτό που οι Κούρδοι αποκαλούν Ροζάβα. Και μετά έρχεται η σειρά της Τουρκίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.