ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συρία: «Εμφύλιος» σπαραγμός μεταξύ των ισλαμιστών στην Ιντλίμπ – Ισχυροποίηση της Αλ Κάιντα (φωτό)

Συρία: «Εμφύλιος» σπαραγμός μεταξύ των ισλαμιστών στην Ιντλίμπ – Ισχυροποίηση της Αλ Κάιντα (φωτό)

Οι ισλαμιστές στη Συρία όταν δεν μάχονται ενάντια στους Κούρδους ή τη συριακή κυβέρνηση περνάνε τον καιρό τους με το να σκοτώνονται μεταξύ τους.

Στην υπό ισλαμιστικό έλεγχο επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, η οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ (Οργάνωση για την Απελευθέρωση του Λεβάντε), προσπαθεί να ελέγξει όλη την περιοχή για να εγκαθιδρύσει το δικό της εμιράτο.

Οι άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις που «συμβιώνουν» στην ίδια επαρχία αντιδρούν, με αποτέλεσμα οι ένοπλες συγκρούσεις και βομβιστικές επιθέσεις να είναι σε ημερήσια διάταξη.

Την Τρίτη ένα φορτηγάκι (τύπου «αγροτικού») με ισλαμιστές της Αλ Κάιντα έπεσε σε ενέδρα της αντίπαλης οργάνωσης Φαϊλάκ Αλ Σαμ (Συριακής Λεγεώνας).

Εκρηκτικός μηχανισμός που είχε κρυφτεί στην άκρη του δρόμου ενεργοποιήθηκε μόλις πέρασε από δίπλα του, με αποτέλεσμα τρεις τρομοκράτες να σκοτωθούν και το όχημα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Η Φαϊλάκ Αλ Σαμ είναι μια συμμαχία ισλαμιστικών οργανώσεων, πολλές σχετίζονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και υποστηρίζεται από την Τουρκία. Η συνολική της δύναμη υπολογίζεται σε 4.000 άνδρες.

Η Ταχρίρ Αλ Σαμ από την άλλη, δηλαδή η Αλ Κάιντα, έχει συγκεντρώσει στη Συρία μια δύναμη περίπου 50.000 μουτζαχεντίν και από τους ψύχραιμους αναλυτές κρίνεται πλέον ως μεγαλύτερη απειλή από το Ισλαμικό Κράτος.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.