ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πότε ανεξαρτητοποιείται το ιρακινό Κουρδιστάν και τί «ντόμινο» φοβάται η Τουρκία

Πότε ανεξαρτητοποιείται το ιρακινό Κουρδιστάν και τί «ντόμινο» φοβάται η Τουρκία

Το ιρακινό Κουρδιστάν αναμένεται να διεξάγει δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίησή του, στις 25 Σεπτέμβρη.

Το κρατίδιο, δημιουργήθηκε το 1970 μετά από συμφωνία με την ιρακινή κυβέρνηση, μετά από αγώνα πολλών ετών. Αρκετά χρόνια αργότερα το 2005, κατέκτησε το δικαίωμα να έχει αυτόνομη κυβέρνηση και σύνταγμα, θεωρείται όμως μέχρι και σήμερα, μέρος του Ιράκ.

Το ιρακινό Κουρδιστάν αναμένεται μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του να πραγματοποιήσει κοινοβουλευτικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου. Η ανακοίνωση ήρθε από την τοπική κυβέρνηση και τον πρόεδρο Μασούντ Μπαρζάνι, έπειτα από συνάντηση με τα κόμματα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εξελίξεις στην περιοχή, επηρεάζουν άμεσα τόσο τη Συρία όσο και την Τουρκία καθώς αμφότερες διαθέτουν περιοχές που κατοικούνται σχεδόν αποκλειστικά από Κούρδους που η ανεξαρτητοποίηση του ιρακινού Κουρδιστάν ενδέχεται να πυροδοτήσει αντίστοιχες αξιώσεις και από την πλευρά τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.