ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κροατία: Δίωξη και βαριά πρόστιμα σε όποιον προσβάλει το ΝΑΤΟ

Κροατία: Δίωξη και βαριά πρόστιμα σε όποιον προσβάλει το ΝΑΤΟ

Στο εξής, οποιαδήποτε δήλωση που γελοιοποιεί ή θίγει τη «Βορειοατλαντική Συμμαχία» θα διώκεται στη Κροατία, σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Πρόκειται για πρωτοφανή απόφαση, ενάντια σε οποιαδήποτε έννοια ελευθερίας του λόγου και φανερώνει ότι οι λαοί των δυτικών Βαλκανίων, δηλαδή τα κράτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας, έχουν σοβαρά «θεματάκια» να λύσουν με το πώς αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία.

Η απαράδεκτη για δυτικό κράτος απόφαση από τις Αρχές της μικρής αυτής χώρας λήφθηκε λίγες ημέρες μετά την επίσημη ένταξη του Μαυροβουνίου στη Δυτική Συμμαχία.

Τοπική ιστοσελίδα αναφέρει ότι εκείνοι που τολμούν να γελοιοποιήσουν τη Συμμαχία θα τιμωρούνται με πρόστιμο και μάλιστα πολύ… αλμυρό.

Οι Αρχές δεν αναφέρουν το ποσό του προστίμου, αλλά η πηγή το καθορίζει σε 10 χιλιάδες ευρώ.

Στο Μαυροβούνιο, παρόμοια μέτρα έχουν επιβληθεί και παλαιότερα- για τα Ηνωμένα Έθνη, τον Ερυθρό Σταυρό και άλλους διεθνούς οργανισμούς στις οποίες η χώρα είναι μέλος.

Το πρόστιμο προβλέπεται από το άρθρο 200 του Ποινικού Κώδικα περί «Υπονόμευσης της φήμης ξένου κράτους ή διεθνούς οργανισμού».

Σε κάθε περίπτωση το ίδιο το ΝΑΤΟ, που διακηρύσσει ότι υπερασπίζεται τη Δημοκρατία και τον ελεύθερο κόσμο, οφείλει να παρέμβει στο Μαυροβούνιο και να του ζητήσει να καταργήσει αυτές τις απαράδεκτες τιμωρίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν ζούμε πλέον στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου, η πληροφορία και η ειδησεογραφία έχει παγκοσμιοποιηθεί μέσω του διαδικτύου, και ο δυτικός πολιτισμός οφείλει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στα νέα μέλη του και όχι αυτά να εντάσσονται στη συμμαχία κουβαλώντας τα τυραννικά παρελθόντα τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.