Η ακτοφυλακή της Λιβύης σταμάτησε 906 μετανάστες που είχαν επιβιβαστεί σε βάρκες

Η ακτοφυλακή της Λιβύης σταμάτησε 906 μετανάστες που είχαν επιβιβαστεί σε βάρκες

Η ακτοφυλακή της Λιβύης σταμάτησε 906 μετανάστες, στα ανοιχτά της πόλης Σαμπράτα, οι οποίοι είχαν επιβιβαστεί σε ξύλινες και λαστιχένιες βάρκες.

Μία από τις λαστιχένιες βάρκες είχε τρυπήσει και είχε αρχίσει να βουλιάζει, ενώ σε μία από τις ξύλινες έλειπε η μηχανή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ακτοφυλακής, Αγιούμπ Κάσεμ. Σε αυτές είχαν επιβιβαστεί άτομα από αφρικανικές, ασιατικές και αραβικές χώρες, ενώ ανάμεσά τους ήταν 98 γυναίκες και 25 παιδιά.

Η κατάσταση στη Λιβύη παραμένει χαοτική εδώ και χρόνια και η χώρα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κόμβους των μεταναστών και των προσφύγων που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης. Πάνω από 65.000 μετανάστες έχουν φθάσει στις ακτές της Ιταλίας διαπλέοντας τη λεγόμενη διαδρομή της κεντρικής Μεσογείου από τις ακτές της Λιβύης μέχρι στιγμής φέτος.

Οι διακινητές φορτώνουν μαζικά τους μετανάστες σε κάθε άλλο παρά αξιόπλοα σκάφη, υπολογίζοντας στο ότι θα τους διασώσουν ευρωπαϊκά πλοία μόλις φθάσουν στα διεθνή ύδατα. Πολλά από αυτά όμως βουλιάζουν ή πλέουν ακυβέρνητα, όταν οι διακινητές αφαιρούν τις μηχανές τους για να τις ξαναχρησιμοποιήσουν, ενώ άλλα αναγκάζονται να γυρίσουν στις ακτές της Λιβύης από την ακτοφυλακή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.