Μάλι: Επίθεση δέχθηκε τουριστική εγκατάσταση στο Μπαμακό- Δύο νεκροί (φωτό) (upd)

Μάλι: Επίθεση δέχθηκε τουριστική εγκατάσταση στο Μπαμακό- Δύο νεκροί (φωτό) (upd)

Επίθεση δέχθηκε τουριστική εγκατάσταση στο Μπαμακό, πρωτεύουσα του Μαλί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση εναντίον τουριστικού θερέτρου στο Μπαμακό, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Ασφαλείας του Μαλί, διευκρινίζοντας ότι ο ένας είναι Γάλλος. Από την πλευρά της, η Γαλλική Προεδρία ανακοίνωσε τον θάνατο ενός γάλλου στρατιώτη κατά την επίθεση.

Κάτοικοι της περιοχής όπου βρίσκεται η τουριστική εγκατάσταση, στην οποία συχνάζουν δυτικοί τουρίστες, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσαν πυροβολισμούς και ότι δυνάμεις του στρατού του Μαλί και της γαλλικής δύναμης Barkhane κατευθύνονται προς το σημείο. Καπνός υψώνεται από την εγκατάσταση. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ένοπλοι κρατούν ομήρους στο τουριστικό θέρετρο Cangaba, το οποίο προτιμούν πολλοί δυτικοί τουρίστες. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση από τζιχαντιστές, δίχως να είναι σε θέση να πει περισσότερες λεπτομέρειες.

https://twitter.com/AhmedKosar1/status/876505773924384768?ref_src=twsrc%255Etfw&ref_url=http%253A%252F%252F-pics%252F733800

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/simonarann/status/876504829279043585?ref_src=twsrc%255Etfw&ref_url=http%253A%252F%252F

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.